Uutiset 2011
21.9.2011

Pohjoismaiden matkailututkijat Rovaniemelle

Lapin yliopistolla tällä viikolla järjestettävä matkailututkimuksen konferenssi kokoaa Rovaniemelle merkittävän joukon pohjosmaisia matkailualan tutkijoita. Samassa yhteydessä järjestetään messut kaikille hyvinvoinnista ja matkailusta kiinnostuneille.

22.–23. syyskuuta Lapin yliopistolla järjestettävässä kansainvälisessä matkailututkimuksen konferenssissa pohditaan erityisesti hyvinvoinnin ja matkailun suhdetta. Konferenssissa pohditaan mm. hyvinvoinnin suhdetta matkailuyrittäjyyteen, hyvinvointimatkailun elementtejä, estetiikan merkitystä hyvinvoinnille, turismia työnä, kestävää matkailua ja hyvinvointia sekä kulttuurisia kohtaamisia paikallisyhteisöjen ja turismitalouden välillä.

Tilaisuuden pääpuhujiksi saapuvat professori William Gartner Minnesotan yliopistosta USA:sta, professori Raija Komppula Itä-Suomen yliopistosta ja professori Svein Larsen Bergenin yliopistosta.

Tapahtumaan odotetaan yli sataa osallistujaa useista eri maista. Tieteen ja matkailualan vuoropuhelun rikastuttamiseksi tilaisuuteen on esitetty kutsu myös matkailualan toimijoille. Matkailualan yritysedustajilla on mahdollisuus osallistua konferenssiin omilla, tapahtuman teemaan sopivilla, ongelmalähtöisillä alustuksillaan.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös messut, joilla yritykset voivat esitellä hyvinvointimatkailun palveluja ja tuotteita. Messut järjestetään Lapin yliopiston pääaulassa 22.–23.9.2011. Messut ovat avoimet kaikille hyvinvoinnista ja matkailusta kiinnostuneille.

Tapahtuman järjestävät Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti (Lapin yliopisto/Rovaniemen ammattikorkeakoulu/Lapin matkailuopisto), Metlan Rovaniemen tutkimusasema ja Metsähallituksen Luontopalvelut.
Tapahtuman järjestämistä ovat tukeneet Pohjoiskalotin neuvosto, Rovaniemen kaupunki, Metsähallitus ja Tieteellisten seurain valtuuskunta.

Lisätietoja:
Liisa Tyrväinen, Professori (luontomatkailu), Metla/Lapin yliopisto, puh. 050 391 4553
Markku Vieru, Dekaani, Professori (laskentatoimi), Lapin yliopisto, puh. 0400-377 641
Hyvinvointimatkailumessuihin liittyvissä kysymyksissä lisätietoa antaa
projektipäällikkö Soile Näveri (puh. 050 590 4171)
http://matkailu.luc.fi/Nordic_Symposium/Main_page.iw3  

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK