Taide ja muotoilu
GlenCoutts_550x367px.jpg
Glen Coutts.

Professori Glen Coutts jatkokaudelle kuvataidekasvatuksen kansainvälisen järjestön InSEAN puheenjohtajana

1.9.2023

Soveltavan kuvataiteen asiantuntijaprofessori Glen Coutts on valittu kuvataidekasvatuksen kansainvälisen järjestön InSEAn puheenjohtajaksi kaksivuotiskaudelle 2023–2025. Professori Coutts on toiminut InSEAN puheenjohtajana kaksi edeltävää kautta vuosina 2019–2023.

Soveltavan kuvataiteen osa-aikainen asiantuntijaprofessori Glen Coutts Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnasta on valittu kuvataidekasvatuksen kansainvälisen järjestön InSEAn (International Society for Education through Art) puheenjohtajaksi kaksivuotiskaudelle 2023–2025. Tehtävässä hän vastaa järjestön kansainvälisen tiimin johtamisesta. Puheenjohtajan valitsee vaaleilla järjestön koko jäsenkunta. Puheenjohtajan toimikausi on enintään kolme kaksivuotiskautta. Professori Coutts on toiminut järjestön puheenjohtajana edeltävät kaksi kautta vuosina 2019–2023.

Professori Coutts on toiminut vuodesta 2013 lähtien osa-aikaisena professorina Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa ja tehnyt jo sitä ennen lähes kymmenen vuoden ajan yhteistyötä tiedekunnan kanssa. Aiemmin hän on työskennellyt University of Strathclydessa Glasgow'ssa sekä kuvataidekasvatuksen opettajana eri lukioissa Skotlannissa. Hän on taiteilija-opettaja, ja hänen kiinnostuksen kohteisiinsa kuuluvat muun muassa yhteisö- ja paikkaperustainen koulutus. Hän on toiminut International Journal of Education through Art -lehden päätoimittajana sekä yhdessä professori Timo Jokelan kanssa Relate North -sarjan toimittajana. Lisäksi hän johtaa University of the Arcticin temaattisessa ASAD-verkostossa (Arctic Sustainable Arts and Design) teemaryhmää, joka keskittyy arktisen taiteen ja visuaalisen kulttuurin koulutukseen.

International Society for Education through Art (InSEA) on maailman suurin kuvataidekasvatuksen järjestö. InSEAlla on jäseniä yli 80 maassa, ja se on Unescon kansalaisjärjestökumppani. Järjestö neuvoo ja antaa suosituksia kuvataidekasvatuksen menettelytapoihin ja poliittisiin linjauksiin kansallisesti ja kansainvälisesti. InSEA täyttää ensi vuonna 70 vuotta, minkä kunniaksi järjestetään monia tapahtumia, kuten julkaisunäyttelyitä ja kongresseja.

Lisätietoja:

Professori Glen Coutts, etunimi.sukunimi (at) ulapland.fi