• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Uutiset 2004
25.5.2004

Professori Juha Panula kauppatieteiden ja matkailun tiedekunnan dekaaniksi

Lapin yliopiston kauppatieteiden ja matkailun tiedekunnan tiedekuntaneuvosto on valinnut kokouksessaan 25.5.2004 tiedekunnan dekaaniksi markkinoinnin professori Juha Panulan ajalle 1.8.2004-31.7.2006.

Kauppatieteiden tohtori, professori Juha Panula on uuden Lapin yliopiston kauppatieteiden ja matkailun tiedekunnan ensimmäisen dekaani. Panulan mukaan toimiva organisaatio syntyy siitä, että kunnioitetaan jokaisen yksilön omia vahvuuksia. Tulevaa tehtäväänsä dekaanina hän vertaa sinfoniaorkesterin johtamiseen.

- Tiedekunta on kuin sinfoniaorkesteri, jossa jokaisella soittajalla on oma tärkeä roolinsa. Dekaanin ja varadekaanin tehtävänä on luoda Lapin yliopiston nuorimmalle tiedekunnalle ydin, jolla on oma profiilinsa Lapin yliopiston opetus- ja tutkimustarjonnassa, Panula kuvaa tulevaa työsarkaansa.

 

Juha Panula valmistui kauppatieteiden kandidaatiksi Turun kauppakorkeakoulusta vuonna 1982 ja kauppatieteiden tohtoriksi vuonna 1993. Hän on toiminut Turun kauppakorkeakoulussa useissa eri tehtävissä vuodesta 1982 lähtien. Oulun yliopiston taloustieteiden tiedekunnan markkinoinnin dosentiksi hänet nimitettiin vuonna 2000. Lapin yliopiston markkinoinnin professoriksi Juha Panula nimitettiin vuoden 2002 alusta lukien.

Juha Panulan tutkimusintressit suuntautuvat mediaviestintään, kulutuksen ja markkinointietiikan tutkimukseen, markkinointitutkimuksen metodisiin ja metodologisiin kysymyksiin, markkinoinnin teoriaan ja filosofiaan sekä markkinoinnin ja onnellisuuden suhteeseen. Panulalla on tekeillä edellä mainituista aiheista pari oppikirjaa sekä tutkimuksia ja kirjoituksia.

Pystyäkseen hoitamaan dekaanin tehtäviä mahdollisimman hyvin professori Juha Panula muuttaa perheineen asumaan Turusta Rovaniemelle tulevana kesänä.

Kauppatieteiden ja matkailun tiedekunnan varadekaaniksi tiedekuntaneuvosto valitsi dosentti, filosofian tohtori, erikoistutkija Seppo Ahon. Aho siirtyi Oulun yliopiston Pohjois-Suomen tutkimuslaitokselta Lapin yliopistoon käynnistämään matkailun koulutusohjelmaa vuonna 1994 toimien matkailun ensimmäisenä professorina vuoteen 1999. Vuonna 2000 hänet kutsuttiin Preston Universityn matkailun professoriksi. Hän on myös aluetieteen dosentti Tampereen yliopistossa vuodesta 1986 ja yhteiskuntatieteen dosentti Lapin yliopistossa vuodesta 1980. Hän on opiskellut valtiotieteiden lisensiaatiksi Helsingin yliopistossa ja väitellyt filosofian tohtoriksi Lontoon yliopistossa 1978. Varadekaanin tehtäviin kuuluu mm. tiedekunnan kansainvälisten yhteyksien kehittäminen.

Lisätietoja:

Juha Panula
Puhelin 040 - 716 1610
Sähköposti, Etunimi.Sukunimi@ulapland.fi  

LaY/Viestintä/Olli Tiuraniemi

 


Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK