Yliopistoyhteisö
Marja Tuominen
Kuva: Elli Alasaari

Professori emerita Marja Tuomiselle Pohjolan Osuuspankin Helmi-palkinto

23.3.2022

Pohjolan Osuuspankki palkitsee vuosittain yhteisön tai henkilön, joka on toiminut Lapin tai sen asukkaiden hyväksi ansioituneella tai esimerkillisellä tavalla. Vuoden 2022 Helmi-palkinto jaettiin kolmelle taholle: Lapin Metsämuseolle, Suomen kattavimman kalakirjaston luoneelle Ari Savikolle sekä professori emerita Marja Tuomiselle.

Helmi-palkinto myönnetään yhteisölle tai henkilölle, joka on toiminut ansioituneella tai esimerkillisellä tavalla Lapin tai sen asukkaiden hyväksi tai tehnyt Lappia tai pankin toimialueen jotakin kuntaa tai kylää myönteisellä tavalla tunnetuksi. Palkinto on Pohjolan Osuuspankin vuosittain myöntämä, 10 000 euron suuruinen tunnustus.

Vuoden 2022 Helmi-palkinto jaettiin kolmelle taholle; Lapin Metsämuseolle, Suomen kattavimman kalakirjaston luoneelle Ari Savikolle sekä professori emerita Marja Tuomiselle.

Marja Tuominen teki mittavan työuran Lapin yliopistossa, josta siirtyi emerita professorin rooliin v. 2021. Hän on arvostettu kulttuurihistorian asiantuntija, jonka työ tunnetaan laajalti. Mittavalla opetus-, tutkimus- ja kehittämisurallaan professori Tuominen on käsitellyt muun muassa Suomen, Lapin ja Pohjoisen ajallisuutta, kulttuuria ja sotien jälkeistä yhteiskuntaa.

Lapin yliopisto onnittelee professori emerita Marja Tuomista ja muita palkinnon saajia lämpimästi!

***

Vuoden 2022 Helmi-palkintotyöryhmään kuuluivat maakuntajohtaja ja Lapin liiton puheenjohtaja Mika Riipi, Lapin yliopiston rehtori Antti Syväjärvi, Rovaniemen kaupungin palvelualuepäällikkö Merja Tervo sekä YLEn toimittaja Pekka Viinikka.