Uutiset 2008

Raija Kivilahdelle Vuoden Välkky -palkinto

16.12.2008

Toimihenkilöjärjestöjen Sivistysliitto on myöntänyt Arktisen keskuksen viestintä- ja kongressisihteeri Raija Kivilahdelle Vuoden Välkky – Toiminnan kehittäjä -palkinnon.

Raija Kivilahti työskentelee viestintä- ja kongressisihteerinä Lapin yliopiston Arktisessa keskuksessa. Hän on myös Palkansaajajärjestö Pardian Lapin aluetoimikunnan varapuheenjohtaja ja Lapin yliopiston henkilökuntayhdistyksen puheenjohtaja.

Palkinnon perusteluissa todetaan, että Kivilahti on onnistunut vahvistamaan Pardian Lapin aluetoimikunnan työtä niin yhteiskuntavaikuttamisessa kuin alueellisten tapahtumien järjestämisessä. Kivilahti on ollut mm. mukana järjestämässä useita alueellisia tapahtumia, kuten vuonna 2004 Inarin metsäkiistatapahtumaa, viime kesänä Pardian jäsentilaisuutta valtionsektorin työpaikkojen tilanteesta Lapissa, Lapin kehittämistä pohtivaa Jokotai-tulevaisuusseminaaria Kemijärvellä sekä Lapin kansanedustajaehdokkaiden evästystilaisuutta Rovaniemellä.

Raija Kivilahden mukaan huoli Lapin työpaikkojen tulevaisuudesta ja yhteen hiileen puhaltaminen ovat kaiken toiminnan ydin. Kivilahti jakaakin kiitosta myös Pardian aluetoimikunnan työvaliokunnalle.

– Työt tehdään yhdessä työvaliokunnan kanssa. Samanhenkisten ihmisten kanssa saamme pienillä ponnistuksilla esille ajankohtaisia, aluettamme koskevia asioita myös valtakunnan tasolla, Kivilahti toteaa.

Toimihenkilöjärjestöjen Sivistysliiton liittohallitus myönsi kaiken kaikkiaan kolme Vuoden Välkky -palkintoa. Toiminnan kehittäjän palkinnon lisäksi jaettiin Hyvän idean palkinto sekä Pitkän linjan vapaaehtoistyön palkinto. Hyvän idean palkinnon sai Tiia Nygård Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry:n Etelä-Kymen paikallisyhdistyksestä. Pitkän linjan vapaaehtoistyön palkinnon sai Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentian pitkäaikainen luottamusmies Sirpa Hyytiä-Hallenberg Espoosta. Palkinnot luovutettiin tiistaina 16. joulukuuta 2008 Helsingissä.

Vuoden Välkky -palkinto annetaan toimihenkilölle sellaisesta ideasta tai toiminnasta, joka on auttanut työyhteisön tai ammattiyhdistyksen toiminnan kehittymistä tai yhteisön hyvinvointia. Palkinnon jakaa Toimihenkilöjärjestöjen Sivistysliitto TJS, jonka jäseniä ovat palkansaajakeskusjärjestöt Akava ja STTK.

Lisätietoja:
Raija Kivilahti, puh. 040 568 4890,
etunimi.sukunimi@ulapland.fi
TJS:n tiedottaja Marika Ojala, puh. 050 541 9328, etunimi.sukunimi@tjs-opintokeskus.fi

LaY/Viestintä/SV