• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Uutiset 2006
11.10.2006

Rehtorit keskustelivat pohjoisten yliopistojen yhteistyöstä

Lapin ja Oulun yliopistojen rehtorit pohtivat Oulussa järjestetyssä luovien toimialojen konferenssissa yliopistojensa roolia Pohjois-Suomen innovaatioympäristössä.

Oulussa 10.–11.10.2006 järjestetyn kansainvälisen konferenssin avasivat Lapin yliopiston rehtori Mauri Ylä-Kotola ja Oulun yliopiston rehtori Lauri Lajunen dialogilla pohjoisten yliopistojen tulevaisuudesta.

Puhujat tarkastelivat kriittisesti luovien toimialojen liiketoimintaa ja kansainvälistymistä tulevaisuuden näkökulmasta. Keskustelussa korostuivat tutkimuksen eurooppalaiset temaattiset verkostot ja monitieteisyyden haaste. Lisäksi puhujat käsittelivät yliopistojensa yhteistyömahdollisuuksia.  

– Yliopistojemme koulutusalaprofiilit ovat varsin erilaisia, joten siitä on ajateltu seuraavan, ettei yhteistyötä edes tarvita, Lajunen totesi.

– On totta, että esimerkiksi kemian tutkimuksen ja koulutuksen alalla jokin kansainvälinen yliopisto on Oululle kiinnostavampi yhteistyökumppani kuin Lapin yliopisto, Mauri Ylä-Kotola myönsi.

Ylä-Kotolan mielestä monitieteisyys koulutuksessa toteutuu ehkä parhaiten taiteiden rajoja ylittävien maisteriohjelmien kautta. Oulun ja Lapin yliopisto ovat perustamassa koulutusalakohtaisia työryhmiä selvittämään mm. yhteistutkintojen mahdollisuutta kansainvälisten partneriyliopistojen kanssa.      

Tapahtuman järjestivät Oulun yliopiston sisältöliiketoiminnan luovien prosessien johtamiseen keskittynyt CreaM-projekti, Turun kauppakorkeakoulun tulevaisuuden liiketoimintaosaamisen TULIO-tutkijakoulu, Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta ja Taideteollinen korkeakoulu.

Lisätietoja:
Rehtori Mauri Ylä-Kotola
Puhelin 0400 276 288

LaY/Viestintä/OT

 

 


Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK