Uutiset 2021
Uutinen, kuvituskuva 1

Rovaniemen kaupunki järjestää korkeakouluopiskelijoille pop up -koronarokotuksia viikoilla 36 ja 37

3.9.2021

Rovaniemen kaupunki tarjoaa kaikille korkeakouluopiskelijoille ajanvarauksettomia koronarokotuksia viikoilla 36 ja 37. Rokotukset annetaan kaupungintalon rokotuspisteellä.

Korkeakouluopiskelijat voivat käydä ilman ajanvarausta koronarokotuksessa arkipäivinä 6.–17.9. rokotuspisteen aukioloaikoina: maanantai–torstai klo 8.15–15.15 ja perjantaina klo 8.15–13.30. Rokotuspiste sijaitsee kaupungintalolla osoitteessa Hallituskatu 7. Rokotukseen tulee ottaa mukaan henkilöllisyystodistus.

Korkeakouluopiskelijoiden pop up -rokotuspäivinä opiskelijat voivat saada joko ensimmäisen tai toisen rokoteannoksen ilman ajanvarausta kotipaikkakunnasta riippumatta. Toisen rokotusannoksen voi saada, kun ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään kahdeksan viikkoa. Jos opiskelija on saanut ensimmäisen rokotuksen esimerkiksi kotipaikkakunnallaan muualla Suomessa, toisen rokotuksen voi käydä hakemassa opiskelijoiden pop up -rokotusviikkojen aikana.

Jos opiskelija on jo varannut ajan koronarokotukseen Rovaniemellä, mutta haluaa tulla hakemaan rokotuksen pop up -viikoilla, varattu aika on peruttava joko etukäteen (rovaniemeläinen voi perua ajan verkossa osoitteessa rovaniemi.terveytesi.fi, ulkopaikkakuntalainen puhelimitse p. 016 3224913) tai paikan päällä: rokotushuoneeseen saapuessaan voi pyytää, että tuleva aika perutaan.

Rokote suojaa tehokkaasti koronan vakavalta tautimuodolta. Lisätietoa rokotuksen hyödyistä löytyy THL:n sivuilta.

Täyden rokotussarjan ottamisesta on hyötyä myös esimerkiksi altistustilanteessa. Altistustilanteissa täyden rokotussuojan saaneita ei pääsääntöisesti määrätä karanteeniin. Rokotuksen ottamalla voi siis välttyä kymmenen päivän karanteenilta tilanteessa, jossa on ollut koronatartunnan saaneen henkilön kanssa samassa tilassa.

Lisätietoja: https://www.rovaniemi.fi/Poikkeustilanne/Koronavirus