Uutiset 2021
Konferenssivieraita verkostoitumassa kahvitauolla.

Rovaniemi Arctic Spirit konferenssi tulossa marraskuussa 2021

14.6.2021

Tänä vuonna Rovaniemi Arctic Spirit konferenssi järjestetään 16–17 marraskuuta.

Rovaniemi Arctic Spirit on ainoa säännöllisesti järjestettävä kansainvälinen arktinen konferenssi Suomessa. Konferenssi on järjestetty joka toinen vuosi vuodesta 2013 lähtien. Tämän vuoden tapahtumasta suunnitellaan hybriditapahtumaa, johon osallistujat ja puhujat voivat osallistua sekä paikan päällä että virtuaalisesti. 

Tämän vuoden erikoisuutena on, että konferenssimme on myös Suomen Euro-Arktisen neuvoston (BEAC) puheenjohtajuuden ensimmäinen julkinen tapahtuma. Koska haluamme olla aitiopaikka arktisille kysymyksille, olemme iloisia voidessamme isännöidä tätä juhlatilaisuutta. Rovaniemen Arctic Spirit yhteistyössä Suomen ulkoministeriön kanssa tarjoaa tämän vuoden osallistujille mahdollisuuden tutustua lähemmin Barents-yhteistyöhön ja keskustella arktisen alueellisesta, ihmisten välisestä yhteistyöstä. Tavoitteena on toivottaa tervetulleeksi edustajia kaikilta Barentsin alueneuvostossa (BRC) toimivilta alueilta.

Tämän vuoden konferenssiteeman “Yhteinen Arktinen alue vai kiisteltyjä tiloja? Tarkastelussa Euroopan arktinen alue” myötä tulemme käsittelemään alueellista yhteistyötä, arktista turvallisuutta, Euroopan unionia arktisella alueella ja maankäyttöä useista näkökulmista. 

Yhteistyökumppanimme Ulkopoliittinen instituutti isännöi keskusteluja arktisesta turvallisuudesta, ja Suomen Arktinen seura järjestää EU:n arktisen alueen politiikkaa ja Suomen uutta arktista strategiaa käsittelevän keskustelutilaisuuden. Myös Arktinen yliopisto (UArctic) tekee yhteistyötä kanssamme tuomalla puhujia arktisia kysymyksiä koskeviin keskusteluihin.
 
Tämän vuoden ohjelmistossa näemme myös merkittävän panostuksen Horizon2020-rahoitteisista tutkimushankkeista ArcticHubs, CHARTER ja JustNorth. Nämä yhteistyökumppanit tarjoavat keskustelua kiistellyistä tiloista pohjoisessa, kun tutkimme maankäyttöä oikeudenmukaisen siirtymän ja ilmastonmuutoksen näkökulmista. Tilaisuus sisältää sekä tutkijoiden että sidosryhmien esityksiä. 

Lisää uutisia Rovaniemi Arctic Spirit konferenssista löytyy verkkosivuilta ja sosiaalisesta mediasta. 
 
Facebook @rovaniemiarcticspirit 
Twitter @ TheArcticSpirit 

Lisätietoa: www.rovaniemiarcticspirit.fi