Uutiset 2011

Rovaniemi Design Week tarttuu arktisen muotoiluhaasteisiin

9.2.2011

Rovaniemi Design Week avataan maanantaina 14. helmikuuta klo 18.00 Metsähallituksen Pilke-talossa. Tilaisuus on kaikille avoin.

Viikon tunnelmaan virittäydytään koko kaupungin yhteisessä illanvietossa, joka on samalla myös Eija Timosen ja Bettina Schülken Reflections – the game of the shadows --näyttelyn avajaistilaisuus. Puheenvuoron avajaisissa käyttävät Rovaniemen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Heikki Autto ja Lapin yliopiston rehtori Mauri Ylä-Kotola.

Pilkkeessä avataan myös Lapin yliopiston muotoiluopiskelijoiden yhteisnäyttely, joka on osa Rovaniemi Design Weekin näyttelykokonaisuutta.

– Pilkkeessä on esillä opiskelijoiden valokuvia, maalauksia, mustepiirroksia, puuveistoksia ja poronnahkatuotteita. Muissa yhteisnäyttelyissämme voi tutustua muun muassa kalustemuotoiluun, valaisimiin, valokuviin, maalauksiin, tekstiiliteoksiin, lyhytelokuviin ja videoteoksiin. Teollisen muotoilun opiskelijoiden automuotoilutöitä on nähtävissä Niemelän Autossa sekä kankaankuviointia Kalotinlinnassa ja Sampokeskuksessa, Enni Murtomäki Lapin yliopiston näyttelytiimistä sanoo.

Myös Sampokeskuksen DesignPutiikki aukaisee ovensa maanantaina. Viime vuonna suurta suosiota saavuttaneeseen putiikkiin on ilmoittautunut mukaan 38 opiskelijaa. Myyntivalikoimassa on muun muassa koruja, asusteita, vaatteita, huonekaluja, sisustustuotteita, maalauksia, valokuvataidetta, käyttöesineitä ja paljon muuta.

CityHotel on tämän muotoiluviikon nimikkohotelli ja -ravintola. Pohjoinen käsityömuotoilu yllättää niin hotellin aulassa kuin ravintola MonteRosan ruokalistalla, jonne on luotu viikon ajaksi oma designmenu. Art & Design -kokonaisuuden Rovaniemi Design Weekille on tuottanut JUJU Innovations Oy:n muotoilija Jaana Jeminen, joka on suunnitellut luovia tiloja eri puolille Suomea.

Rovaniemi Design Weekin tuottavat Rovaniemen Kehitys Oy ja Lapin yliopisto. Tänä vuonna viikko tarttuu arktisen muotoilun haasteisiin asumisen, liikkumisen, hyvinvoinnin ja matkailun näkökulmista. 

Avajaiset: ma 14.2.2011 klo 18–20, Pilke-talo, Ounasjoentie 6, Rovaniemi.

Näyttelyt: Lapin Yliopisto, Pilke, Pääkirjasto, Kalotinlinna, Sampokeskus, Rovakatu 24, Ainonkatu1, Niemelän Auto, Revontulikeskus. Näyttelyt ovat avoinna kohteiden aukioloaikojen mukaisesti. Vapaa pääsy.

Tilataideteokset: Kemijoen rannan maisemakaari, Pekankadun parkkitalo, pitkin Rovakatua

Lisätietoja: www.rovaniemidesignweek.fi