Uutiset 2010

Saame ja Lapin yliopisto -seminaari

17.12.2010

Lapin yliopistolla järjestetään maanantaina 20.12.2010 Saame ja Lapin yliopisto -seminaari. Seminaari on samalla yliopiston pitkäaikaisen saamen kielen ja kulttuurin lehtorin Leif Rantalan läksiäistilaisuus.

Lapin yliopiston pitkäaikainen saamen kielen ja kulttuurin lehtori Leif Rantala on siirtynyt eläkkeelle. Rantala on tehnyt suuren työn kootessaan arkistoonsa Kuolan saamelaisia käsitteleviä kuulustelupöytäkirjoja, matkaraportteja, kirjeitä, artikkeleita ja tutkimuksia. Lisäksi hän on kerännyt Kuolan saamelaisten käsitöitä ja vanhoja käyttöesineitä vuodesta 1983 lähtien. Kokoelma sisältää jo useita satoja esineitä tuhannen vuoden ajalta.

Lapin yliopistolla järjestettävässä seminaarissa pohditaan mm. alkuperäisväestön ja EU:n välistä keskustelua, mitä on saamelaisoikeus sekä saamenkielistä luokanopettajankoulutusta Lapin yliopistossa.

Seminaarissa puhuvat mm. rehtori Mauri Ylä-Kotola, saamelaiskäräjien puheenjohtaja Klemetti Näkkäläjärvi, rehtori Steinar Pedersen, Leif Rantala, tutkija Piia Nuorgam ja dekaani Kyösti Kurtakko.

Saame ja Lapin yliopisto -seminaari Lapin yliopistolla maanantaina 20.12.2010 kello 14.15 alkaen, luentosali 9, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi.

Tilaisuus on kaikille avoin.

Tervetuloa!

Tarkempi ohjelma tapahtumakalenterissa.

LaY/VIestintä/OT