• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Uutiset 2006
16.8.2006

Saamen tutkimus- ja projektitietokanta valmistui

Arktisen keskuksen tietopalvelu ja Arktisten alkupäiskansojen ja saamen tutkimuksen toimisto ovat saaneet valmiiksi saamen tutkimus- ja projektitietokannan (RÁDJU).

RÁDJU- tietokanta sisältää tiedot yli 200 toteutetusta tai meneillään olevasta hankkeesta, jotka koskettavat saamelaisia tai saamelaisalueita. Tietokannassa on sekä Suomessa että ulkomailla toteutettuja hankkeita, joiden sisältö vaihtelee tieteellisistä tutkimuksista erilaisiin kulttuuri- ja kehittämishankkeisiin.

Tietokanta on kerätty vuosina 2005 ja 2006. Se on tarkoitettu mm. tutkijoiden ja opiskelijoiden käytettäväksi. Tietokanta sisältää tarkat yhteystiedot hankkeiden toteuttajista yhteydenottoja varten. Sivustolle on koottu myös linkkilista lähteistä, joita on käytetty tietokantaa rakennettaessa.

Tietokannan lisäksi sivuilta löytyy linkkilista, joka sisältää mm. tärkeiden saamelaisinstituutioiden ja koulutusyksikköjen yhteystiedot. Tietokannan käyttökielenä on englanti.

RÁDJU-tietokanta sijaitsee Arktisen keskuksen kotisivuilla osoitteessa www.arcticcentre.org/radju   

Lisätietoja:
Erikoistutkija Elina Helander-Renvall
Puhelin: 045 652 2494
Sähköposti: etunimi.sukunimi@ulapland.fi

Tutkimusprofessori Monica Tennberg
Puhelin: 016 341 2793
Sähköposti: monica.tennberg@ulapland.fi
www.arcticcentre.org/radju

Tiedote/Riku Lavia/Arktinen keskus

 

 

 


Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK