Uutiset 2012

Seminaari kaupunkitilojen suunnittelusta

20.1.2012

Soveltavan kuvataiteen maisteriohjelma järjestää Torniossa seminaarin, jossa käsitellään kaupunkitilojen suunnittelua taiteen ja muotoilun näkökulmista.

Seminaarin pääpuhuja on Kankaanpään kaupunginarkkitehtina toiminut Maija Anttila. Kankaanpäässä taide on nostettu kaupungin imagotekijäksi. Esimerkiksi kaupungin taidekehällä on yli sata teosta, jotka ovat syntyneet taidekoulun, kaupungin ja taideyhdistyksen yhteistyöllä. Anttila on tehnyt alalta myös väitöskirjan, jossa hän tarkastelee Kankaanpään kulttuurista ja fyysistä muutosta taidekaupungiksi.

Seminaariin muita puhujia ovat Lapin yliopiston professori Juhani Tuominen ja taiteiden tiedekunnan dekaani, professori Timo Jokela. Lisäksi tilaisuudessa käyttävät puheenvuoron maisema-arkkitehti Tommi Heinonen VSU-suunnittelutoimistosta, aluepäällikkö Minna Kurttila CG Finnish Consulting Group -yrityksestä sekä kuvataiteilija Helena Kaikkonen.

Soveltavan kuvataiteen maisteriohjelma on kaksivuotinen koulutus, jota Lapin yliopisto toteuttaa yhteistyössä Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun kanssa. Koulutushanke on osa Pohjoisen kulttuuri-instituutin toimintaa. Maisteriohjelman rahoittajia ovat Euroopan sosiaalirahaston Manner-Suomen ESR-ohjelma, Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Lapin yliopisto ja Kemi-Tornion ammattikorkeakoulu.

Taidetta tilaan, maisemaan ja paikkaan -seminaari järjestetään Tornion yritystalon auditoriossa maanantaina 30. tammikuuta 2012 kello 10.00–15.30

Lisätietoja ja ilmoittautuminen seminaariin:
Lehtori Maria Huhmarniemi
Puhelin 040 484 4376, 040 763 9948
maria.huhmarniemi (at) ulapland.fi