Uutiset 2006

Seminaari pohjoisesta taiteesta

8.3.2006

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa järjestetään maanantaina 13.3.2006 pohjoista taidetta käsittelevä englanninkielinen seminaari. Samalla avataan myös pohjoisten ympäristö- ja yhteisötaidehankkeiden näyttelyt taiteiden tiedekunnan gallerioihin.

Art in the North -seminaarissa keskitytään pohjoiseen taiteeseen, joka kiinnittyy maisemaan, luontoon ja yhteisöihin. Hilde Methi kertoo Kirkkoniemessä toimivasta Pikene på Broen -taideyhdistyksestä, joka on toteuttanut useita kansainvälisiä nykytaidehankkeita. Helena Wikström esittelee Uumajassa toimivaa galleriaa ja taideyhteisöä Verkligheteniä. Yvette Brackman esittelee Lovozerossa toteuttamaansa yhteisötaideprojektia The Precise Location ja Mark Roberts Rajamailla-teosta. Molemmat on toteutettu videotaiteen menetelmillä.

Seminaarissa kuullaan myös viimeaikaisista talvitaidehankkeista. Mirja Hiltunen esittelee Tulikettu-projektia, joka on toteutunut Utsjoella jo kolmena vuonna. Terje Aslaksen ja kuvataidekasvatuksen opiskelijat Hanna Lehtonen, Suvituuli Tölli ja Piia Pöntinen käsittelevät Kirkkoniemen ja Vesisaareen talvitaidekoulutusprojektia. Seminaarin lopuksi Honna Havas esittelee Näätämön kylää ja kolttasaamenkulttuuria ja Timo Jokela Näätämön avaimet -projektia.

Seminaarin järjestää Border Dialogues -hanke, jossa ovat mukana Lapin yliopiston taidekasvatuksen laitos, Verkligheten-yhdistys Uumajasta, Lovozeron saamelainen kulttuurikeskus Venäjältä sekä hanketta koordinoiva Pikene på Broen -kulttuuri- ja taideyhdistys Kirkkoniemestä.

Art in the North -seminaari järjestetään maanantaina 13.3.2006 klo 9–16 Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan luentosalissa 231 (3. kerros, Pohjolankatu 2, Rovaniemi). Seminaari on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille.

Lisätietoja:
Kuvataidekasvatuksen lehtori Maria Huhmarniemi, puh. (016) 341 3327, etunimi.sukunimi@ulapland.fi


LaY/Viestintä/SV