• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Uutiset 2006
22.9.2006

Seminaari väkivallasta

Lapin yliopiston Fellman-salissa järjestetään 14.–15.11.2006 seminaari, jossa kohtaavat väkivallan tutkimus ja käytännön työ. Seminaari on maksuton ja se on tarkoitettu henkilöille, jotka joutuvat työssään tekemisiin väkivallan kanssa.

Kaksipäiväisen seminaarin tavoitteena on mahdollistaa vuoropuhelu tutkijoiden ja käytännön toimijoiden välille. Seminaarissa pohditaan tutkimuksen antia käytännöille viiden teeman avulla. Teemat ovat väkivalta ja väkivallan tekijät, lapset ja vanhempien väkivalta, väkivallan nimeäminen ja interventio, oikeuttavat puhetavat ja niiden rikkominen sekä väkivallan ilmiöt ja käytännöt.

Seminaari alkaa tiistaina 14.11.2006 klo 10.00 maaherra Hannele Pokan avaussanoilla. Tiistaina seminaarissa puhutaan mm. sukupuolistuneen väkivallan tutkimuksesta, miehestä väkivallan tekijänä, naiseudesta ja väkivallasta sekä väkivaltaista lapsuutta koskevasta tiedosta. Päivän alustajia ovat ylitarkastaja Helena Ewalds, professori Suvi Ronkainen, tutkija Terhi Partanen, psykiatri, perheterapeutti Hannu Säävälä, tutkija Emmi Lattu, psykiatri, psykoterapeutti Leena Väisänen, professori Hannele Forsberg ja kehittämispäällikkö Mikko Oranen.

Keskiviikkona 15.11.2006 seminaarissa pohditaan klo 9.00 alkaen mm. kuinka sukupuoli huomioidaan käytännön työssä, koulua ja väkivaltaa, väkivaltatyön ristiriitoja sekä väkivallan kehityspiirteitä. Päivän alustajia ovat kehittämispäällikkö Auli Ojuri, professori Leo Nyqvist, perusturvajohtaja Hannu Kallunki, lehtori Vappu Sunnari, yliassistentti Suvi Keskinen, erikoistutkija Reino Siren ja tutkija Tanja Noponen. Päivän päättää paneelikeskustelu.  

Seminaarin järjestävät Oulun ja Lapin lääninhallituksien sosiaali- ja terveysosastot, Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus, sosiaali- ja terveysministeriö sekä Lapin ja Oulun yliopisto. 

Seminaariin ilmoittautuminen tulee tehdä 3.11.2006 mennessä sähköpostitse Lapin lääninhallitukseen aino.juujarvi@llh.intermin.fi

Seminaarin ohjelma löytyy osoitteesta: www.ulapland.fi/vakivaltaseminaari

Lisätietoja:
Tutkijatohtori Merja Laitinen
Puhelin 040 509 2153
Suunnittelija Pirjo Lehmuskoski
Puhelin 040 505 4802

LaY/Viestintä/OT

 

 


Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK