Opiskelu

Solekko yrittää

28.9.2023

Lapin AMKin ja Lapin yliopiston opiskelijoiden ja henkilökunnan oma startup-palvelu auttaa yrityksen perustamismietteissä eteenpäin.

Lapin AMKin ja Lapin yliopiston opiskelijoiden ja henkilökunnan oma startup-palvelu auttaa yrityksen perustamismietteissä eteenpäin. Erityisesti tuetaan startup-tyyppistä yrittäjyyttä, jossa kehitetään uudenlaista tuotetta tai palvelua ja tavoitellaan kasvua, mutta kaikenlaisiin yrittäjyyteen kysymyksiin saat nyt apua Paula Kassiselta korkeakoulujen yhteisestä startup-palvelusta.

Useimmat yrittäjyyteen liitetyt stereotypiat joutavat roskakoriin

Yrittäjyyteen, erityisesti startup-yrittäjyyteen, liittyy monia vanhentuneita tai muuten vain paikkaansapitämättömiä stereotypioita. Oiotaan niitä vähän:

  1. Yrittäjän tulee olla nuori, itsevarma, ulospäinsuuntautunut persoona, joka tekee nopeasti riskialttiita päätöksiäYrittäjän ei tarvitse olla tietynlainen persoona, ja moni kerää osaamista työelämässä ennen yrityksen perustamista. Riskit kuuluvat yritystoimintaan, mutta niin myös perusteellinen harkinta, eri vaihtoehtojen tutkiminen ja testaus.
  2. Startup-yritykset kehittyvät suoraviivaisesti yhden ihmisen ideasta miljoonaluokan yrityksiksi. > Todellisuudessa yrityksen taustalla voi olla vuosien työ, erilaisia suunnanmuutoksia ja epäonnistumisista oppimista. Hyviä ideoita voi syntyä yksin, mutta useimmiten niiden kehittäminen käytännön sovelluksiksi vaatii muidenkin näkemyksiä.
  3. Startupit toimivat aina teknologia-alalla. > Startupeja on perustettu laajasti eri aloille: esim. terveydenhoitoon, koulutukseen, muotiin ja vaatetukseen ja elintarvikealalle.
  4. Jos startupia ei saa kasvamaan maailmanluokan yritykseksi, on totaalisen epäonnistunut> Startup-ajattelun ytimessä on kasvun tavoittelu. On kuitenkin yrittäjän omassa harkinnassa, mihin yrityksellään pyrkii. On ihan ok tavoitella sitä, että yritystoiminta on itselle mielekästä ja siitä saa riittävän toimeentulon.

Pidetään yhteydenottokynnyksesi matalana

Kyse voi olla vaikkapa opinnoissa tai harrastustoiminnassa syntyneen idean työstämisestä yritystoiminnaksi: mitä kannattaa ottaa huomioon idean kehittelyssä, millaisia palveluita, verkostoja ja rahoitusmahdollisuuksia on saatavilla.

No niin. Nyt uskallat ottaa yhteyttä Paulaan. Puhelimitse se onnistuu numerossa 040 4844 233 ja sähköpostiosoite hänelle on paula.kassinen(at)ulapland.fi. Vaihtoehtoisesti voit aloittaa yrittäjyyspuntaroinnin tutustumalla Paulan laatimaan sivustoon https://www.solekkoyrittaa.fi/.