Uutiset 2012

Suomalainen matkailun turvallisuustyö kiinnostaa kansainvälisesti

11.12.2012

Lappilaista matkailuturvallisuustyötä esiteltiin joulukuun alussa Brysselissä alueiden ja Euroopan komission edustajille sekä yrityksille ja koulutusorganisaatioille.

Sisäasiainministeri Päivi Räsänen painotti Brysselissä 4.12.2012 järjestetyssä matkailuturvallisuuden Show Dayssa turvallisuuden keskeistä merkitystä osana yksilön ja yhteiskunnan hyvinvointia. Räsäsen mukaan Suomessa tehty kansallinen ja alueellinen matkailuturvallisuusyhteistyö toimii eurooppalaisena parhaana käytänteenä. Ennaltaehkäisevää turvallisuustyötä tehdään Lapissa monien eri toimijoiden yhteisvoimin.

Euroopan komission yritys- ja teollisuustoiminnan pääosaston apulaisjohtaja Antti Peltomäen mukaan matkailu on merkittävä osa taloutta ja työllisyyttä EU:n alueella ja siitä syystä matkailun laatuun ja turvallisuuteen tulee kiinnittää huomiota. Ensi vuoden aikana uusitaan muun muassa komission antamat hotellien paloturvallisuussuositukset. Peltomäki muistuttaa, että matkailun pitää olla mahdollista myös toimintarajoitteisille ihmisille ja erityisryhmille.

Tilaisuudessa puhuivat myös Euroopan parlamentin jäsen Hannu Takkula, sisäisen turvallisuuden sihteeristön päällikkö Tarja Mankkinen sisäasiainministeriöstä ja Laurianne Krid Kansainvälisestä autoliitosta. Lapista tilaisuuteen osallistuivat myös Lapin sairaanhoitopiirin, Lapin aluehallintoviraston sekä Lapin Safareiden edustajat.

Tapahtuman järjesti Matkailun turvallisuuden eurooppalainen ulottuvuus -hanke, jota hallinnoi Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti. Tapahtuma järjestettiin Euroopan komission yritys- ja teollisuustoiminnan pääosaston esityksestä.

Lisätietoja:
Pekka Iivari, projektipäällikkö, Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti
Puhelin 0207985438