Matthias_Englmaier_web.jpg
Juliste: Matthias Englmaier

Suomalaiset ja kansainväliset opiskelijat pohtivat kotiseutusuhdettaan Rovaniemen kotiseutumuseolla avautuvassa näyttelyssä

8.9.2022

Rovaniemen kotiseutumuseon navetassa 9. syyskuuta avautuva Kotiseutu-näyttely esittelee Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan suomalaisten ja kansainvälisten opiskelijoiden visuaalisia pohdintoja Suomesta, Lapista ja Rovaniemestä. Näyttely on osa Rovaniemellä 9.–11. syyskuuta järjestettävien Valtakunnallisten kotiseutupäivien ohjelmaa.

Näyttelyssä nähtävät julisteteokset on toteutettu skanografia-tekniikalla. Skanografia eli skannerivalokuvaus on digitaalinen kollaasitekniikka, jossa tietokoneen tasoskanneria hyödynnetään esineiden ja erilaisten materiaalien kuvaamiseen digitaalista jatkokäsittelyä varten. Lopulliset teokset ovat vivaihteikkaita ja persoonallisia tulkintoja elämästä pohjoisilla leveysasteilla.


Ella_poster.jpg
Juliste: Ella Partanen


textilepattern.jpg
Beatriz Moreira Rigolonin tekstiilikuosiksi suunnittelema grafiikka.


Vastaavasti näyttelyssä esillä olevat pohjoisen kasveista, marjoista, eläimistä ja kylänäkymistä ammentavat tekstiiligrafiikat tarjoavat kauniisti viimeisteltyjä yksityiskohtia sekä moninaista pohjoisten värien kirjoa. Julisteet sekä tekstiiligrafiikat ovat syntyneet viime syksynä graafisen suunnittelun opiskelijoille järjestetyissä työpajoissa, joiden vetäjinä toimivat yliopistonlehtori Leena Raappana-Luiro sekä yliopisto-opettaja Pinja Metsäkoivu.

Näyttelyssä nähdään teoksia opiskelijoilta Guy Shemesh, Matthias Englmaier, Julian Fleischer, Olga Immonen, Santeri Kinnunen, Beatriz Moreira Rigolon, Ella Partanen, Kaan Varis ja Lele Wang Liu.

Elo-syyskuun vaihteessa järjestetyn näyttelytyöpajan opiskelijat Chung Hoi Yi, Laura Viirtelä, Adomas Lukas Petrauskas ja Mirela Lesneanu ovat vastanneet näyttelyn suunnittelusta, ulkoasusta ja toteutuksesta. Näyttelytyöpajan ohjaavana opettajana on toiminut graafisen suunnittelun yliopisto-opettaja Lasse Paldanius.


textilepattern3.jpg
Guy Shemeshin tekstiilikuosiksi suunnittelema grafiikka.


navetta2.jpg
Kotiseutu-näyttely on esillä Rovaniemen kotiseutumuseon Navetasta löytyvässä näyttelytilassa.


Kotiseutu – Homeland -julistenäyttely
9.–11.9.2022

Rovaniemen kotiseutumuseon navetta
Pöykköläntie 4, Rovaniemi
Avoinna pe-su klo 11–17

Lisätietoja:
Graafisen suunnittelun yliopisto-opettaja Lasse Paldanius, lasse.paldanius(at)ulapland.fi


LY / TTK / LP