Uutiset 2011
28.9.2011

Suomen Kulttuurirahaston apurahat haettavana

Suomen Kulttuurirahaston apurahat myönnetään yksityishenkilöille, työryhmille ja yhteisöille suomalaisen kulttuurin edistämiseen.

Apurahat on tarkoitettu jatko-opintoihin ja tutkimustyöhön kaikilla tieteen aloilla sekä taiteelliseen työskentelyyn, myös koko vuodeksi. Henkilökohtaista kokovuotista apurahaa on mahdollista hakea myös kolmeksi vuodeksi.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa kaikilla taiteen aloilla voi hakea uutta Katapultti-apurahaa. Tavoitteena on, että rahoitetut hankkeet johtaisivat alan tai sen toimintaedellytysten merkittävään vahvistumiseen tai vähemmälle huomiolle jääneen taidealan näkyvyyden ja aseman pysyvään paranemiseen. Katapulttiapurahoja voidaan vuonna 2012 myöntää 1–2, yksittäisen hankkeen kokonaisrahoitus Kulttuurirahastosta voi olla enintään 200 000 euroa ja kesto enintään kolme vuotta.

Lisätietoja osoitteessa: www.skr.fi/katapultti  

Lisäksi tuetaan kulttuuripoliittisesti merkittäviä hankkeita, jotka edellyttävät tavanomaista suurempaa rahoitusta.

Erityisapurahoina myönnetään myös kaksivuotisiin Tieteen työpajoihin 1–2 apurahaa. Apurahan suuruus on 100 000 euroa vuodessa. Lisäksi jaetaan yksi tai useampi 22 000 euron Eminentia-apuraha.  

Apurahan hakeminen

Kulttuurirahaston keskusrahaston apurahojen hakuaika on 1.–31.10.2011. Haku tapahtuu verkkopalvelussa osoitteessa www.skr.fi/apurahanhakija  

Apurahahakemusta tukevat lausunnot annetaan ensisijaisesti verkossa osoitteessa: www.skr.fi/lausunnonantaja 
 
Post doc -tutkimukseen ulkomailla haetaan apurahoja säätiöiden yhteisen apurahapoolin kautta.

Lisätiedot: www.postdocpooli.fi  

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK