Uutiset 2021
Lento-juliste_550px.jpg
Yksityiskohta Josefina Yrjölän suunnittelemasta näyttelyjulisteesta.

Taiteiden tiedekunnan henkilökunnan lennokasta taidetta nähtävillä Arktikumissa

13.8.2021

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan Arktikum-talon gallerioissa avautuva Lento -yhteisnäyttely jatkaa jo vuosittaiseksi muodostunutta taiteiden tiedekunnan henkilökunnan osaamista esittelevää perinnettä. Avajaisia vietetetään keskiviikkona 18. elokuuta klo 18–20. Näyttelyyn on vapaa pääsy Arktikumin aukioloaikoina 10. lokakuuta asti. Tervetuloa terveenä!

Näyttelyn teokset edustavat pitkälti perinteisiä kuvataiteen lajeja kuten kuvanveistoa, taidegrafiikkaa, valokuvaa, piirustusta ja maalausta, mutta esillä on myös uudempia taiteenlajeja, kuten installaatioita ja mediataidetta. Taideteollisuus ja muotoilu ovat myös edustettuina.

Näyttelyn teemana on tänä vuonna Lento. Teeman reflektointi oli vapaa. Jokainen tekijä sai lähestyä sitä omasta näkökulmastaan ja ehdottaa enintään kuutta teosta tai teossarjaa vuosilta 2019–2021. Näyttelyyn osallistuu tänä vuonna 23 taiteilijaa.

Henkilökunnan näyttelyt avaavat yleisölle monipuolisesti taiteiden tiedekunnan taiteen, tutkimuksen ja muotoilun laajuutta sekä antavat mahdollisuuden myös opiskelijoille ja henkilökunnalle nähdä minkälaisten taiteellisten kysymysten kanssa opettajat, hanketyöntekijät, lehtorit ja professorit askaroivat.

Näyttelyn kuraattorina toimii pitkän linjan kuvataiteilija Pirjetta Brander, joka on työskennellyt taiteiden tiedekunnassa myös Jenny ja Antti Wihurin rahaston stipendiaattina. Brander tunnetaan animaatioistaan ja kookkaista värikylläisistä maalauksistaan.

Näyttelyn graafisen ilmeen on suunnitellut graafisen koulutusohjelman opiskelija Josefina Yrjölä, joka suunnittelee näyttelyjulisteen lisäksi myös painetun ja sähköisen näyttelykatalogin.Lento-juliste_JosefinaYrjölä_web.jpgLento
– Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan
henkilökunnan yhteisnäyttely
19.8.–10.10.2021
Avajaiset keskiviikkona 18.8. klo 18–20

Galleriat Valo, Katve 1 ja 2
Arktikum, Pohjoisranta 4, Rovaniemi
Avoinna ti-pe 10–17, la-su 10–16
Vapaa pääsy.

Lisätietoja:
Näyttelytoiminnan yliopisto-opettaja Leila Lipiäinen, leila.lipiainen(at)ulapland.fi


LY / TTK / LP