Taide ja muotoilu
Lovisan_kesa_VII_1_550px.jpg
Tuija Hautala-Hirviojan maalaus Miller Bridge Kendalissa (keskinen Englanti). 2023. Tempera ja öljy.

Taiteiden tiedekunnan henkilökunnan seitsemäs kesänäyttely esillä Galleria Lovisassa

3.6.2024

Lovisan kesä VII tervehtii helteisen kesän alusta alkaen yliopistolla kulkijoita. Galleria Lovisassa avattiin koko kesän kestävä näyttely, jossa on esillä Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan henkilökunnan teoksia. Taiteiden tiedekunnassa tehdään taidetta leveällä rintamalla. Kesänäyttelyyn osallistuu 13 taiteilijaa teoksillaan. Näyttelyssä on teoksia opetus-, tutkimus- ja hallintohenkilökunnalta.

– Käsityksemme taiteesta on yhtä korkea kuin leveäkin, emme erottele muotoilua ja kaunotaidetta toisistaan, mukaan mahtuu niin ikiaikaisilla menetelmillä kuin ennen kokeilemattomilla konsteilla tehtyjä teoksia, kuvailee näyttelytoiminnan yliopisto-opettaja Leila Lipiäinen näyttelyn satoa.

– Kieli on abstraktia, esittävää ja jotakin siltä väliltä. Näkemisen vapaus ja ilo on katsojalla. Yllättymisellekin on mahdollisuus.


Lovisan_kesa_VII_2_web.jpg
Kuvassa vasemmalta oikealle Leila Lipiäisen tuftaustyö Kauan kaivattu (2024), Laura Haapasalon keramiikkateos Litteä maanpiiri (2022), Suvi Aution valokuvateos Uni/verse (2024) sekä Esa Meltauksen akvarellityö Maalaus (2024).


Tänä kesänä on tarjolla teoksia, jotka edustavat taiteen eri ilmaisumuotoja: valokuvia, taidegrafiikkaa, kuvanveistoa, keramiikkaa, tempera- ja akvarellimaalauksia, tekstiiliteoksia ja sekatekniikkateoksia.

Mukana näyttelyssä teoksillaan ovat Suvi Autio, Tom Engblom, Jaana Erkkilä, Laura Haapasalo, Tuija Hautala-Hirvioja, Michael Marnin Jacobs, Anu Jormalainen, Anniina Koivurova, Hilkka Liikkanen, Leila Lipiäinen, Esa Meltaus, Simi Ruotsalainen ja Jani Wathén.


Lovisan_kesa_VII_3_web.jpg
Kuvassa ylhäällä Tom Engblomin teos Free as a Bird (2024). Puu, sulka, keramiikka, luu. Alhaalla Laura Haapasalon teos Metsänhoitoa (2021). Keramiikka ja puuvilla.


Lovisan kesä VII
1.6.–23.8.2024

Galleria Lovisa, Lapin yliopisto,
Yliopistonkatu 8, Rovaniemi
Katso kesän aukioloajat täältä.

Lisätietoja Galleria Lovisan näyttelyistä:
Näyttelytoiminnan yliopisto-opettaja Leila Lipiäinen
leila.lipiainen(at)ulapland.fi

Lapin yliopiston Galleria Lovisassa esitellään taiteiden tiedekunnan alumnien, henkilökunnan ja opiskelijoiden joukosta valittujen kuukauden taiteilijoiden teoksia sekä satunnaisia yhteisnäyttelyitä. Näyttelytila sijaitsee D- ja E-siiven välissä, entisen kahvila Meidän Lovisan tiloissa.


LY / TTK / LP