sincerelyyours_550px.jpg
Ykstityiskohta näyttelyjulisteesta.

Taiteiden tiedekunnan henkilökunnan yhteisnäyttely Valo- ja Katve-gallerioissa

13.11.2017

Valo- ja Katve-gallerioissa Arktikumissa avautuu Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan henkilökunnan Ystävällisesti Teidän – Sincerely Yours -yhteisnäyttely. Näyttelyyn osallistuu 26 taiteilija-opettajaa ja esillä on yli 30 yksittäistä taideteosta tai teossarjaa. Avajaisia vietetään maanantai-iltana 13.11. klo 18. Tervetuloa mukaan!

Näyttelyn teokset edustavat pitkälti perinteisiä kuvataiteen lajeja, kuten kuvanveistoa, piirustusta ja maalausta, mutta esillä on myös uudempia taiteenlajeja, kuten ympäristö-, media- ja valokuvataidetta. Taideteollisuus ja muotoilu ovat myös edustettuina. Yliopistopolitiikan ja taiteen tekemisen ristiriitaisuus näkyvät joidenkin teosten toteutuksessa ja aiheissa.

Näyttelyn vahvimpana teemana on pohjoinen elinympäristö ja luonto. Muita keskeisiä teemoja ovat digitaalisuus sekä sen ilmentymät arjessa, henkilöhistorialliset paikat ja tapahtumat sekä yhteisöllisyys. Näyttelyssä pääsee esille myös taidetta ja muotoilua opettavien oma tekijyys. Joidenkin tausta on syvällä kuvataiteessa ja taiteilijuus on itsestäänselvyys, toisilla tekeminen on enemmän materiaaleihin, tekniikoihin sekä teemoihin liittyvää kokeilua tai tutkimista.

Ystävällisesti teidän -näyttely on mukana valtakunnallisessa Suomi 100 vuotta -ohjelmakokonaisuudessa. Juhlavuoden teemana on Yhdessä, jota taiteiden tiedekunta toteuttaa tällä taiteilija-opettajia yhteen tuovalla näyttelyllään. Näyttelyn kuraattorina toimii Lapin yliopistosta valmistunut taiteen maisteri ja Valokuvataiteilijoiden liitto Hippolyten toiminnanjohtaja Henna Harri.

Näyttelystä tehdään myös julkaisu, joka julkistetaan itsenäisyyspäivänä 6.12.2017 Galleria Valossa. Tervetuloa julkistustilaisuuteen sekä sen yhteydessä järjestettävälle kuraattori- ja taiteilijakierrokselle. Tapahtuman tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.


Ystävällisesti Teidän – Sincerely Yours
14.11. – 10.12.2017
Galleriat Valo, Katve 1 ja Katve 2
Avajaiset maanantaina 13.11. klo 18

Arktikum, Pohjoisranta 4, Rovaniemi
Avoinna ti – su 10 – 18, 1.12. lähtien joka päivä 10 – 18

Lisätietoja:
Kuvataiteen professori Jaana.Erkkilä-Hill, jaana.erkkila-hill(at)ulapland.fi
Näyttelytoiminnan yliopisto-opettaja Leila Lipiäinen, leila.lipiainen(at)ulapland.fi


LY / Viestintä / LP