botox_web.jpg
Yksityiskohtia Tom Engblomin teoksesta Sä olet mun Botox. 2014–2015. 194 x 113 x 23 cm. Keramiikka, paperi, metalli, puu, naru.

Taiteiden tiedekunnan huhtikuun taiteilija Galleria Lovisassa: Tom Engblom

3.4.2017

Taiteiden tiedekunnan huhtikuun taiteilijana esittäytyy plastisen sommittelun lehtori ja kuvanveistäjä Tom Engblom. Kuvanveistäjänä hän luonnehtii itseään sivustaseuraajaksi: ”Ympäristö puhuu minulle ja yhdistelen sen antamia impulsseja mielivaltaisesti”. Tuloksena on unenomaisia kerroksia ihmisenä olemisesta.

Galleria Lovisan seinillä on nähtävillä kaksi Enblomin teosta: Sä olet mun Botox ja Parvikäyttäytyminen. Engblom on asetellut myös Lovisan pöydille muoto- ja materiaaliharjoituksiaan, jotka eivät ole saavuttaneet niitä sisältöjä, joita hän veistoksillaan tavoittelee. Ainakaan vielä. Näillä harjoituksilla on kuitenkin merkittävä paikkansa, sillä hänen kohdallaan vain tekeminen johtaa ideoihin. Matka ajatuksesta veistokseksi on pitkä.

Lapin yliopiston uudessa näyttelytilassa Galleria Lovisassa on mahdollisuus nähdä taiteiden tiedekunnan alumnien, henkilökunnan ja opiskelijoiden joukosta valittujen kuukauden taiteilijoiden teoksia. Galleria Lovisa sijaitsee kahvila Meidän Lovisan yhteydessä.


Galleria Lovisa

Taiteiden tiedekunnan huhtikuun taiteilija:
Tom Engblom

Yliopistonkatu 8, Rovaniemi
Avoinna: ma–pe klo 7.30–20, la klo 8–16, sunnuntaisin ja arkipyhinä suljettu.

Lisätietoja:
Tom Engblom, tom.engblom(at)ulapland.fi

Lisätietoja Galleria Lovisan näyttelyistä:
Näyttelytoiminnan yliopisto-opettaja Leila Lipiäinen, leila.lipiainen(at)ulapland.fi


LY / Viestintä / LP