o-jun_hmm_550px.jpg
O Jun: otos teoksesta Hmm... I'm in the way ...! 2019. Marker-tussi paperille.

Taiteiden tiedekunnan ja Tokion taideyliopiston yhteistyön satoa esillä Arktikumin gallerioissa

27.8.2019

Taiteiden tiedekunnan Arktikum-talon gallerioissa avautuva syksyn ensimmäinen näyttelykokonaisuus esittelee Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan ja Tokion taideyliopiston yhteisen työpajan aikana syntyneitä teoksia. Elokuussa järjestetyn kaksiviikkoisen Valo-Hikari -työpajan teemana oli valo. Näyttelyssä nähdään installaatioita, piirustuksia, maalauksia ja videoteoksia. Tervetuloa avajaisiin lauantaina 31. elokuuta klo 14!

Työskentelyn yhdeksi lähtökohdaksi valittiin pohjoinen ympäristö ja paikalliset kierrätysmateriaalit. Jokainen taiteilija työskenteli kuitenkin omista lähtökohdistaan käsin. Työpajaan ja sen pohjalta syntyneeseen näyttelyyn osallistuvat Tokion taideyliopiston professorit Toyomi Hoshina, O Jun ja Meo Saito, Tokion taideyliopistosta vastikään valmistuneet kuvataiteilijat Yuko Takahara ja Fumio Ohashi sekä opiskelija Takuya Inoue.

Tokion taideyliopiston taiteilijat tulevat professori Toyomi Hoshinan johtamalta öljyvärimaalauksen osastolta, lukuun ottamatta Takuya Inoueta, joka opiskelee O Junin johdolla. Japanilaisten taiteilijoiden työskentelyä yhdistää käsitteellinen orientaatio ja tilallinen ajattelu. He työskentelevätkin usein sekä installaation että maalauksen keinoin.kalle-lampela_nimeton_web.jpg
Kalle Lampela: Nimetön 21.-22.8.2019. Ruoste paperille.Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnasta projektiin osallistuvat plastisen sommittelun lehtori Tom Engblom ja kuvataiteen apulaisprofessori Kalle Lampela taide- ja kulttuuriopintojen yksiköstä sekä teollisen muotoilun opiskelijat Lauri Hakala ja Juha Seppälä sekä kuvataidekasvatuksen opiskelija Anni Nuotio.

Näyttely on osa Suomi-Japani 100 -juhlavuotta, sillä Japani ja Suomi viettävät diplomaattisuhteidensa satavuotisjuhlaa kuluvana vuonna 2019.

Näyttelyn ja työpajan yhteistyökumppanit ovat Suomen Japanin instituutti, Tokiossa toimiva taiteilijaresidenssi Youkobo Art Space, Nomura-säätiö, Sisältötoimisto Waria ja Lapin metallikierrätys Oy.

Valon ja Katveiden näyttelyihin on aina vapaa pääsy, tervetuloa!valo-hikari_logot.jpgGalleriat Valo, Katve I ja Katve II

Valo-Hikari -työpajan näyttely
1.9.–22.9.2019

Avajaiset lauantaina 31.8. klo 14. Tervetuloa!
Arktikum, Pohjoisranta 4, Rovaniemi
Avoinna: ti-su klo 10–18
Vapaa pääsy.


Lisätietoja:

Kalle Lampela
+358 40 484 4229
kalle.lampela(at)ulapland.fi

Anna Maria Wiljanen
+ 81 (0)80-4069-7846
anna-maria.wiljanen(at)finstitute.jp
www.finstitute.jp


LY / TTK / LP