Uutiset 2010

Taiteiden tiedekuntaan japanilaisia vieraita

5.11.2010

Lapin yliopiston tekstiili- ja vaatetusalan koulutusohjelmassa vierailee 8.–11. marraskuuta kahdeksan hengen professori- ja opiskelijaryhmä Yamaguchin yliopistosta Japanista.

Vierailun aikana toteutetaan Lapin yliopiston tekstiili- ja vaatetusalan opiskelijoiden kanssa workshop, jossa valmistetaan tuotteita suomalaisesta villasta, japanilaisesta paperista, janaijima-kimonokankaasta sekä puuvillafarkkukankaasta. Workshopissa valmistuneet tuotteet esitellään Japanissa joulukuussa ja myöhemmin keväällä Rovaniemen Design Week tapahtumaan liittyvässä taiteiden tiedekunnan näytöksessä 19. helmikuuta 2011.

Yamaguchin yliopisto on partneri- ja vaihtoyliopisto taiteiden tiedekunnan tekstiili- ja vaatetusalan sekä teollisen muotoilun opiskelijoille. Yhteistyötä on tehty vuodesta 2009 lähtien. Tuolloin järjestettiin ensimmäinen workshop, jonka teemana oli japanilainen kimono ja kestävä kehitys. Tänä vuonna materiaaliksi on valittu myös erityisen suomalaiseksi mielletty materiaali, villa.

Vierailun aikana opiskelijat ja opettajat saavat ainutlaatuisen mahdollisuuden vaihtaa tietoa ja taitoa luovalla tavalla kahden vahvan muotoilumaan kesken ja tutustua toistensa kulttuureihin. Vierailun ohjelmaan kuuluu työskentelyn lisäksi yhteisiä illanviettoja.

Yamaguchin yliopiston professori Ryoko Matsuo (Aesthetic of Life Design) pitää luennon tiistaina 9. marraskuuta klo 9.15–10.00 aiheesta "Tsutsumu Oru -Wrapping and Folding Culture in Japan". Luento järjestetään taiteiden tiedekunnassa, F4014.

Lisätietoja:
Marjatta Heikkilä-Rastas, professori, muoti ja vaatetus
marjatta.heikkila-rastas (at) ulapland.fi puh. 040 484 4371
Kristiina Hänninen, professori, tekstiiliala
kristiina.hanninen (at) ulapalnd.fi 040 772 6588
Iida Silvennoinen, opiskelija, vaatetus, isilvenn(at)ulapland.fi
Hanna Turpeinen, opiskelija, vaatetus, haturpei(at)ulapland.fi

LaY/Viestintä/OT