Uutiset 2010

Tallentava kameravalvonta yliopiston tiloihin

11.2.2010

Lapin yliopisto ottaa 15. helmikuuta käyttöön tallentavan kameravalvonnan yliopiston Rantavitikan pääkampuksella edistääkseen yliopiston turvallisuutta.

Kameravalvonnan kautta yliopisto pyrkii huolehtimaan yhä paremmin yliopiston opiskelijoiden ja henkilökunnan sekä yliopiston tiloissa asioivien turvallisuudesta. Lisäksi valvonta edistää yliopiston tilojen kunnon ja järjestyksen ylläpitoa.

Yliopiston tiloihin sijoitetut valvontakamerat tallentavat kuvat henkilöistä, jotka liikkuvat ja oleskelevat Lapin yliopiston Rantavitikan pääkampuksen sisäänkäynneillä, sisätiloissa sekä ulkoalueilla rakennuksen läheisyydessä. Kameroiden avulla kerätään vain sellaisia tietoja, joita tarvitaan tilojen käyttäjiin ja omaisuuteen kohdistuvan rikollisuuden ehkäisemisessä sekä aiheutettujen vahinkojen vastuukysymysten selvittämisessä.

Tallenteita säilytetään enintään kuukauden ajan, minkä jälkeen ne poistuvat automaattisesti, ellei ole tullut ilmoitusta vahingonteosta tai muusta rikoksesta, jonka selvittämisessä tallenteita tarvitaan. Tallenteita pääsee tarkastelemaan vain järjestelmän pääkäyttäjä. Valvontakameroiden tietoja luovutetaan ainoastaan poliisille ja vain niissä tapauksissa, joissa on tapahtunut tai epäillään tapahtuneen rikos.

Kameravalvonnan ylläpidosta ja käytöstä vastaa yliopiston ylivirastomestari Heikki Aakkonen. Tallentavasta kamaravalvonnasta on ilmoitus yliopiston pääkampuksen sisäänkäyntien yhteydessä, ja järjestelmää koskeva rekisteriseloste on nähtävissä yliopiston virallisella ilmoitustaululla pääkampuksen ensimmäisessä kerroksessa.

Lisätietoja:
Yhteisöjohtaja Markus Aarto, p. 040 484 4000, etunimi.sukunimi(at)ulapland.fi

LaY/Viestintä/SV