• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Uutiset 2007
14.2.2007

Tekstiili- ja vaatetusalan laitoksen juhlavuosi huipentuu maaliskuussa

Lapin yliopiston tekstiili- ja vaatetusalan laitos viettää 10 toimintavuotensa juhlavuotta. Sen kunniaksi laitos järjestää luentoja, näyttelyitä, muotinäytöksiä ja muita tapahtumia.

Juhlavuoden avasi tekstiilitaiteilija Päikki Prihan dosenttiluento sekä Ryijyistä kyborgeihin -julkaisu. Teos sisältää puheenvuoroja ja tutkimusartikkeleita, jotka valottavat laitoksen toimintaa ja tutkimustyötä. Julkaisu on luettavissa osoitteessa www.ulapland.fi/?deptid=17194

Tekstiili- ja vaatetusalan laitoksen juhlavuosi huipentuu maaliskuussa, jolloin taiteiden tiedekunnan uusissa näyttelytiloissa avataan laitoksen juhlanäyttelyt. Näyttelyissä esitellään laajasti opiskelijoiden projekti- ja kurssitöitä. Esillä on myös vaatetusalan professori Marjatta Heikkilä-Rastaan retrospektiivinen pukunäyttely Oikku.

Näyttelyt avataan maanantaina 12.3.2007 kello 18.00. Avajaisia edeltää tekstiilitaiteilija Seija Ranttilan luento otsikolla Tuntureilta tehtaisiin ja takaisin, Saaga. Juhlaluentosarjaa jatkaa Yamaguchi yliopiston professori Yumiko Mizutanin luento led-valojen käytöstä vaatetuksessa 21.3.2007 klo 12.00.

Juhlavuoden tapahtumiin kuuluu myös tekstiili- ja vaatetusalan laitoksen perinteinen muotinäytös, joka järjestetään taiteiden tiedekunnan Agora-aulassa 24.3.2007. Tämän vuoden muotinäytöksen teemana on Kellon ympäri. Näytöstä juhlistavat japanilaisen Yamaguchi yliopiston opiskelijat omilla näytösasuillaan.

Lisätietoja:
Heidi Pietarinen
Puhelin 016 342 3324

LaY/Viestintä/OT

 


Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK