Uutiset 2010

Tekstiili- ja vaatetusalan opiskelijoiden töitä Seinäjoen muotoilunäyttelyyn

25.1.2010

Lapin yliopiston tekstiili- ja vaatetusalan opiskelijoiden osaamista on esillä Nowhere Finland -muotoilunäyttelyssä Seinäjoen Taidehallissa 16.1.–14.2.2010.

Lapin yliopistosta näyttelyyn on hyväksytty Anna-Leena Pyylampi, Aino-Maria Ilkko ja Tekstiiliromu-kollektiivi. Muotoilunäyttelyyn valittiin 43 tekijän töitä miltei kahden sadan hakijan joukosta, joten Nowhere Finland on näyttävä kokonaisuus suomalaisen muotoilun tämän hetkisestä osaamisesta.

Anna-Leena Pyylampi osallistuu näyttelyyn tekstiili-installaatiolla Lumi, joka muodostuu 24 nyplätystä pitsitilkusta. Teos kuvastaa lumen hiljaista ja katoavaa kauneutta. Jury myönsi Pyylammelle teoksesta kunniamaininnan. Juryn mukaan teoksessa sovelletaan vanhaa nypläystekniikkaa tuoreella, herkällä ja puhuttelevalla tavalla.

Aino-Maria Ilkon Neulemekko-teos on kierrätyslangoista virkattu ja neulottu kahden mekon tekstiiliveistos. Teoksen poikkitaiteellinen valmistumisprosessi on tallennettu blogiin valokuvin ja sanoin.

Tekstiiliromu kollektiivi valmistaa kierrätykseen kelpaamattomasta tekstiilimateriaalista puettavaa taidetta pilke silmäkulmassa. Taiteen tekemisen taustalla on vakava huoli tekstiilijäteongelmasta. Tekstiiliromu kollektiivi esittelee Seinäjoella kolme teostaan: Rintsikan, Sukkiksen ja Valkoisen.

Näyttelyn järjestää Pohjanmaan taidetoimikunta yhteistyössä kahdeksan alueellisen taidetoimikunnan kanssa. Myös Lapin taidetoimikunta on mukana yhteistyössä.

Lisätietoja:
apyylamp(at)ulapland.fi

www.neulemekko.blogspot.com
www.tekstiiliromu.com

Seinäjoen Taidehalli
Avoinna: ti–to 11–17, pe–su 12–16
Osoite: Upankatu 3, Seinäjoki

LaY/Viestintä/OT