Opiskelu
 
Kurssin ohjaaja ja suunnittelijoita ryhmäkuvassa Vepsäläisen näyttelyssä syksyllä 2021. Kuva: Jussi Leinonen, 2021.
Kurssin ohjaaja ja suunnittelijoita Vepsäläisen näyttelyssä syksyllä 2021. Kuva: Jussi Leinonen, 2021.

Teollisen muotoilun kurssi tempaisi 1035,45 euroa UNICEFille

14.4.2022

Lapin yliopiston teollisen muotoilun koulutusohjelma järjesti hyväntekeväisyystempauksen ja huutokauppasi tuotemuotoilun kurssilla suunnitellut ja toteutetut designvalaisimet. Hyväntekeväisyyshuutokaupan tuotto, 1035,45 euroa, lahjoitetaan UNICEFille Ukrainan lapsien eteen tehtävään työhön.

Lapin yliopiston teollisen muotoilun koulutusohjelma järjesti hyväntekeväisyyshuutokaupan, jossa oli myynnissä opiskelijoiden suunnittelemia ja toteuttamia uniikkeja riippuvalaisimen prototyyppejä. Arctic Design Weekin aikana käynnistetty ja verkossa toteutettu huutokauppa keräsi yhteensä 1035,45 euroa, joka lahjoitetaan UNICEFille Ukrainan lapsien eteen tehtävään työhön tarkoitettuun rahastoon. Tuottojen kohdentamisesta vastasi ja päätti huutokauppatapahtuman yhteistyökumppani Lapin yliopiston taideaineiden opiskelijat TAO ry.

Vuonna 2021 toteutetut valaisimet ovat olleet esillä Huonekaluliike Vepsäläisen tiloissa järjestetyssä näyttelyssä Rovaniemellä syksyllä 2021 sekä Lapin yliopistolla tänä talvena, ja ne ovat herättäneet positiivista kiinnostusta aina kalustevalmistajia myöten. Kotimaisesta koivuvanerista tehdyt valaisimet edustavat nuorta suomalaista muotoilua, ja niiden muotokieltä yhdistää selkeäpiirteisyys ja luonnosta kumpuavat teemat.

– Se, että opiskelijoiden suunnittelemat muotoilukonseptit myös toteutettiin tuoteprototyypeiksi ja vietiin hyväntekeväisyyshuutokauppaan, asetti töille korkeat laatuvaatimukset. Huutokauppa tarjosi opiskelijoille myös konkreettisen tavan, jolla voi auttaa omalla osaamisella apua tarvitsevia ihmisiä, toteaa muotoilutöiden ohjaajana toiminut teollisen muotoilun yliopistonlehtori Heikki Tuisku Lapin yliopistosta.

Tarinat teosten takana sekä tietoa suunnittelijoista löydät teollisen muotoilun Instagramista @wedesign_yourproducts

Koivuvanerista valmistetut 14 valaisinprototyyppiä.
Valaisinprototyypit. Kuvat: Aukusti Mäenpää. Kollaasi: Kuisma Hurtig.

Lisätietoja:
Heikki Tuisku, teollisen muotoilun yliopistonlehtori
heikki.tuisku (at) ulapland.fi
P. 040 484 4272