• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Uutiset 2007
24.1.2007

Tieto ja valta arktisella alueella

Lapin yliopisto järjestää 16.–18. huhtikuuta 2007 kansainvälisen monitieteisen konferenssin, jossa esitellään arktista tutkimusta ympäristön, yhteiskuntatieteiden, kulttuurin ja oikeustieteen näkökulmista.

Tieteellinen tieto ja tiedonvälitys ovat keskeisessä roolissa arktisen alueen ympäristönsuojelussa ja kestävän kehityksen edistämisessä. Ne ovat olennainen osa myös kansainvälistä polaarivuotta. Lisäksi tieteellisellä tiedolla on tärkeä asema paikallisten toimijoiden ja yhteisöjen aseman vahvistamisessa. 

Tieto ja valta arktisella alueella -konferenssissa esitellään arktisen alueen tutkimusta ja viritellään keskustelua tieteen roolista arktisen alueen kehittämistyössä ympäristön, yhteiskuntatieteiden, kulttuurin sekä oikeustieteen näkökulmista.

Konferenssi tarjoaa alan tutkijoille mahdollisuuden esitellä Lapin yliopistossa ja Arktisessa keskuksessa tehtävää monitieteistä arktista ja pohjoista tutkimusta sekä edistää kansainvälistä verkostoitumista. Konferenssin ohjelma koostuu useista avainpuheenvuoroista ja työryhmistä, joissa ansioituneet tutkijat ja jatko-opiskelijat esittelevät tutkimuksiaan.

Konferenssin järjestävät Lapin yliopiston eri tiedekunnat ja yksiköt. Konferenssi on yksi huhtikuussa 2007 järjestettävän arktisen viikon tapahtumista. Viikkoon sisältyvät myös Arktis-tutkijakoulun seminaari, Arktisen keskuksen uuden tiedekeskusnäyttelyn avajaiset ja arktisen taidenäyttelyn avajaiset Lapin taidemuseossa.

Ilmoittautumisohjeet konferenssiin löytyvät osoitteesta: www.arcticcentre.org/power

Lisätietoja:
Suunnittelija Sanna Ovaskainen
Puh. 016 341 2747
www.arcticcentre.org/power

LaY/Viestintä/OT


Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK