Uutiset 2006

Tila-aika-paikka -työpaja rakentaa ja purkaa, rakentaa ja purkaa

23.11.2006

Tila-aika-paikka -työpajan voit nähdä Rovaniemen keskustassa torstaina 30.11 klo 12–19. Performanssin osallistujat kokoavat pahvilaatikoista tilateoksia, jotka muuttuvat jatkuvasti.

Teos osallistuu Rovaniemellä ajankohtaiseen keskusteluun kaupungin rakennushankkeista, kuten Revontuli-kauppakeskuksesta ja Fenix-hankkeesta. Se ei ilmaise väitteitä eikä kannanottoja, vaan pohtii visuaalisuuden ja performatiivisuuden keinoin kaupunkitilan mittakaavaa, luonnetta ja muutosta. Teoksen tavoitteena on tehdä kaupunkitila näkyväksi.

Tila-aika-paikka -työpajan rakennuslaatikot ovat peräisin taiteiden tiedekunnan muutosta uudisrakennukseen. Ne ovat saaneet uuden maalipinnan. Performanssin aikana niihin heijastetaan myös valoprojisointeja. Tarkoituksena on rakentaa ja purkaa erilaisia kokonaisuuksia ja kantaa laatikoita erityyppisiin tiloihin kaupungin keskustassa.

Mitä matkalla tapahtuu? Millaisia rakennelmia laatikoista syntyy? Miten teos muuttaa tuttuja reittejä ja kulkuväyliä? Miten teoksen mittasuhteet vaihtelevat siirryttäessä ulkotilasta rajattuun sisätilaan? Miten valo vaikuttaa kokonaisuuteen? Kaupunkitilan muutos on kuin loputon palapeli, jossa paloilla ei ole yhtä ainutta oikeaa järjestystä ja määrää.

Työpaja alkaa Aalto-keskuksesta, kulkee keskustan läpi ja päätyy lopuksi nelostien ylittävälle kävelysillalle.

Tila-aika-paikka -työpajan tavoittaa torstaina 30.11.2006 soittamalla työpajan ohjaajalle Maria Huhmarniemelle. Työpajan dokumentointi kootaan verkkosivuksi osoitteeseen http://ace.ulapland.fi/tap 

Työpajan osallistujia ovat Lotta Vuorma, Heidi Svärd, Mari Aarni, Jussi-Pekka Uusitalo, Maria Laitila, Elisa Raittila, Veera Lauronen, Heidemarie Kohlmaier, Kerttu Pennanen, Antti Stöckell, Emma Kemp, Helen  Booth ja Asta Markus.

LaY/Viestintä/OT