Yliopistoyhteisö
Universities in the Knowledge Society web.jpg

Timo Aarrevaaran ja kollegojen toimittama kirja palkittiin

12.10.2022

Korkeakoulututkimuksen tieteellinen seura Association for the Study of Higher Education on myöntänyt Universities in the Knowledge Societies -kirjalle arvostetun CIHE-palkinnon. Palkinto luovutetaan marraskuussa seuran järjestämässä konferenssissa Las Vegasissa. Lapin yliopiston hallintotieteen professori Timo Aarrevaara on yksi kirjan toimittajista.

Universities in the Knowledge Societies -kirjassa kansainväliset asiantuntijat tarkastelevat tutkimus- ja innovaatiotoiminnan sekä korkeakoulujen suhdetta 22 maassa. Teoksen tutkimuksellinen pohja rakentuu harvinaisen laajalle kansainväliselle tutkimusaineistolle. Aineisto muodostaa Akateeminen professio tietoyhteiskunnassa (APIKS) -tietokannan, jota koordinoi Lapin yliopiston ProSoc-tutkimusryhmä.

– Olemme julkaisseet aineistosta niin kirjoja, erikoisnumeroita kuin artikkeleita. Palkinnon myöntämisen perusteissa tuodaan esille, että kirjassamme on analysoitu myös maita, jotka eivät usein ole mukana kansainvälisissä vertailututkimuksissa, Timo Aarrevaara kertoo.

Teoksessa luodaan kokonaiskuva siitä, millainen rooli korkeakouluilla ja akateemisella työllä on osana tulevaisuuden tietoyhteiskuntaa ja osaamistaloutta. Mukana on muun muassa Timo Aarrevaaran ja Ville Pietiläisen kirjoittama artikkeli suomalaisen korkeakoulutuksen roolista tutkimusjärjestelmässä.

Council on International Higher Education (CIHE) -palkinto myönnetään merkittävästä kansainvälisestä korkeakoulututkimuksesta.

Julkaisutiedot:

Timo Aarrevaara, Martin Finkelsteinin, Glen A. Jones ja Jisun Jung (toim.) Universities in the Knowledge Society - The Nexus of National Systems of Innovation and Higher Education. Springer 2021. https://link.springer.com/book/10.1007/978-3-030-76579-8

Lue lisää kirjasta aiemmin julkaistusta uutisesta.

Lisätietoja:

Professori Timo Aarrevaara, 040 4844267, timo.aarrevaara(at)ulapland.fi