Uutiset 2010

Timo Haanpään dokumenttielokuva Docpoint-dokumenttielokuvafestivaaleille

8.12.2010

Lapin yliopiston videoilmaisun yliopisto-opettaja Timo Haanpään ohjaama dokumenttielokuva Hiljaa toivotut on valittu Docpoint-dokumenttielokuvafestivaalien kotimaiseen esityssarjaan.

Hiljaa toivotut on dokumenttielokuva kahdesta lapsettomasta parista. Lapsettomuus pakottaa heidät miettimään elämänsä tarkoitusta ja tulevaisuutta – lapsen kanssa tai ilman. Elokuva on tunnematka pitkässä hedelmöityshoitoputkessa, jossa elämä kaventuu kodin ja lapsettomuusklinikan välille.

Hiljaa toivotut on ensimmäinen suomalainen pitkä dokumenttielokuva tahattomasta lapsettomuudesta. Lapsettomien yhdistys Simpukka ry on ollut elokuvan valmisteluvaiheesta saakka mukana mahdollistamassa elokuvan syntyä.

Suomessa joka viides pariskunta kohtaa tahottoman lapsettomuuden. Joka viides hedelmöityshoidot aloittava pari ei saa lasta useidenkaan hoitokertojen jälkeen.

Docpoint-dokumenttielokuvafestivaalit järjestetään Helsingissä 25.–30.1.2011. Festivaali on pohjoismaiden suurin dokumenttielokuvaan keskittyvä elokuvafestivaali. Kotimaiseen esityssarjaan tarjottiin 61 elokuvaa, josta festivaaleille valittiin 11 elokuvaa.

Lisätietoja ja traileri elokuvasta: www.hiljaatoivotut.fi

Facebookissa: http://www.facebook.com/pages/Silent-Longing/144060775638817?ref=ts

Lisätietoja:
Timo Haanpää
Puhelin 040 484 4365

LaY/Viestintä/OT