Taideteollinen ala
 
2_2019_alumni.png

Tuntiopettajalla on oma yritys

12.11.2019

Vaatetussuunnittelun tuntiopettajana toimivan Karoliina Laxströmin jokainen työpäivä on erilainen. Laxström valmistui heinäkuussa 2019 maisteriksi Lapin yliopistosta, ja nopealla varoitusajalla häntä pyydettiin opetustehtäviin sijaiseksi.

Syksyllä aikaa ovat vieneet luentojen valmistelut, opetus sekä väitöskirjan tutkimussuunnitelman työstäminen. Suunnittelutehtävät ovat viime aikoina jääneet vähemmälle. 

– Kun aloitin opinnot vuonna 2014, työskentelin lastenvaatesuunnittelijana. Yrityksessä tuli organisaatiomuutos, minkä myötä minulle tuli mahdollisuus perustaa oma yritys ja jatkaa suunnittelutehtäviä, Laxström kertoo. 

Suunnittelutöitä Laxström tekee kotoa käsin. Enimmäkseen hän on suunnittelut työvaatteita, erityisvaatteita sekä hääpukuja.

– Tällä hetkellä on yksi työvaateprojekti, jonka tiimoilta tapaan asiakasta aina välillä, teen suunnitelmia kotona ja esittelen valmiita suunnitelmia asiakkaalle. 

Opintojen aikana Laxström osallistui menestyksekkäästi eri suunnittelukilpailuihin ja useana vuonna myös Arctic Fashion Show'n toteuttamiseen. Koulutus antoi eväitä itsenäiseen ajatteluun, kyseenalaistamaan ja tunnistamaan erilaisia ilmiöitä. Tärkeimmäksi opiksi Laxström nostaa tutkivan suunnittelun.

– Opinnoissa painotettiin vahvasti koko ajan, millä tavalla voi lähestyä omaa suunnitteluprosessiaan tutkimuksellisesti. Tämä on ihan missä tahansa työssä asia, jonka koen tosi tärkeäksi myös tulevaisuudessa.

Mieleenpainuvimmat muistot opinnoista liittyvät ystäviin ja opiskelijoiden välillä vallitsevaan hyvään yhteishenkeen.

– Viime keväänä minut valittiin vuoden arktisen muotoilun opiskelijaksi. Se jäi erityisesti mieleen, kun on kovasti tehnyt töitä ja panostanut opiskeluun, ja opintojen loppuun tulee tällainen tunnustus. 

 

Karoliina Laxström    
Tuntiopettaja, vaatetussuunnittelija 

  • Syntynyt 1995
  • Suunnittelutoimisto Karoliina Laxströmin perustaminen 2016 
  • Taiteiden kandidaatiksi 2017 
  • Vuoden arktisen muotoilun opiskelija 2019
  • Taiteiden maisteriksi 2019 
  • Harrastuksina taidenäyttelyissä käyminen, valokuvaus ja ruuanlaitto. 

Teksti: Johan-Eerik Kukko