Uutiset 2011
22.9.2011

Tutkimus- ja innovaationeuvosto asetettiin

Valtioneuvosto asetti uuden pääministerin johdolla toimivan tutkimus- ja innovaationeuvoston 22. syyskuuta. Neuvoston toimikausi kestää eduskunnan vaalikauden ajan. Valtioneuvoston jäsenet toimivat neuvostossa kuitenkin enintään sen ajan, jonka he ovat valtioneuvoston jäseninä.

Neuvostoon nimettiin puheenjohtajaksi pääministeri Jyrki Katainen ja varapuheenjohtajiksi opetusministeri Jukka Gustafsson ja elinkeinoministeri Jyri Häkämies. Ministerijäseniksi nimettiin valtiovarainministeri Jutta Urpilainen, kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki, peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson, ympäristöministeri Ville Niinistö, sisäasiainministeri Päivi Räsänen, hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen sekä puolustusministeri Stefan Wallin.

Muiksi jäseniksi nimettiin rehtori Kaija Holli (Tampereen yliopisto), toimitusjohtaja Risto Lammintausta (Hormos-Medical Oy), pääjohtaja Erkki Leppävuori (Valtion teknillinen tutkimuslaitos), toimitusjohtaja Pekka Lundmark (Konecranes Oyj), pääjohtaja Markku Mattila (Suomen Akatemia), professori Arto Mustajoki (Helsingin yliopisto), rehtori Anneli Pirttilä (Saimaan ammattikorkeakoulu), pääjohtaja Veli-Pekka Saarnivaara (Teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus Tekes), koulutus-ja työvoima-asioiden päällikkö Saana Siekkinen (Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry) ja professori Päivi Törmä (Aalto-yliopisto).

Tutkimus- ja innovaationeuvosto käsittelee valtioneuvoston ja ministeriöiden apuna tiede-, teknologia- ja innovaatiopolitiikan suuntaamiseen, seurantaan, arviointiin ja yhteensovittamiseen liittyviä kysymyksiä.

Tutkimus- ja innovaationeuvoston jäsenten valitsemiseksi opetus- ja kulttuuriministeriö on kuullut valtioneuvoston ulkopuolisia tahoja ja pyytänyt niitä asettamaan ehdokkaita tutkimus- ja innovaationeuvostoon nimittämistä varten. Neuvoston kokoonpano perustuu neuvostosta annettuun asetukseen, neuvoston tehtäviin ja eri tahojen tekemiin ehdotuksiin.

Lisätietoja:
Opetusneuvos Marja Pulkkinen (OKM), puh. 09 160 77049 tai 040 567 5671
Erityisavustaja Aleksi Kalenius, puh. 040 125 1032
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK