• Weboodi
Uutiset 2007
8.2.2007

Tutkimusrahoitusta Arktiselle keskukselle

Pohjoismaiden ministerineuvosto on myöntänytnoin 40 000 euroa CAVIAR-tutkimusprojektiin osallistuvalle Arktiselle keskukselle ja sen pohjoismaisille yhteistyökumppaneille.

Arktisen keskuksen CAVIAR-tutkimusprojektissa tarkastellaan arktisen alueen sopeutumista ilmastonmuutokseen ja globalisaatioon paikallisyhteisöjen näkökulmasta. Lähtökohtana on ajatus, että sopeutuminen ilmastonmuutoksen ja globalisaation vaikutuksiin tapahtuu paikallisesti, mutta sopeutumista ei voida tutkia ottamatta huomioon laajempaa institutionaalista, poliittista, taloudellista, oikeudellista ja kulttuurista kontekstia.

Arktisesta keskuksesta projektiin osallistuvat tutkimusprofessori Monica Tennberg, tutkijat Anna Stammler-Gossman ja Terhi Vuojala-Magga sekä Heidi Sinevaara-Niskanen Lapin yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnasta. Muista Pohjoismaista hankkeeseen osallistuvat Carina Keskitalo Uumajan yliopistosta ja Grete Hovelsrud Oslon CICERO-tutkimuslaitoksesta.

Kansainvälinen CAVIAR-projekti kuuluu Kansainvälisen polaarivuoden tutkimushankkeisiin.

Lisätietoja:
Tutkimusprofessori Monica Tennberg