Uutiset 2011
27.9.2011

Työelämäfoorumi Venäjän ja Itä-Euroopan yhteistyöhaasteista

Työelämäfoorumi kokoaa Lapin korkeakoulujen ja yritysmaailman edustajat keskustelemaan Venäjän ja Itä-Euroopan yhteistyöhaasteista perjantaina 7. lokakuuta.

Venäjän ja itäisen Euroopan markkinoille pyrittäessä yhteistyö yritysten ja korkeakoulujen välillä on vähän käytetty resurssi – vai onko? Mitä yrityksillä voisi olla annettavaa opetukseen ja sen kehittämiseen? Mitä yritykset toivoisivat saavansa korkeakouluilta?

Muun muassa näistä teemoista keskustellaan Työelämäfoorumissa Rovaniemellä perjantaina 7.10. Lapin korkeakoulujen henkilökunnan, opiskelijoiden, Pohjois-Suomen yritysten edustajat sekä OVET-hankkeen asiantuntijat pohtivat työelämäfoorumissa mm. seuraavia kysymyksiä:

– Minkälaista itäetabloitumista edistävää tutkimusta yritykset toivovat ammattikorkeakouluilta ja yliopistolta?
– Minkälaista Venäjä-osaamista yritysmaailma arvostaa?
– Miksi Itä-Euroopan asioihin kannattaa perehtyä?
– Mitä yritykset toivoisivat saavansa korkeakouluilta?

Alustajina toimivat toimitusjohtaja Jaakko Seppälä (Ecofoster Group Oy), toimitusjohtaja Pirkka Salo (Lapin Yrittäjät), Tornion kaupunginvaltuutettu ja yrittäjä Paula Aikio-Tallgren sekä johtaja Martti Hahl (Barents-keskus Finland Oy).

Työelämäfoorumi kokoontuu 7.10 klo 9.30–14.30 Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutissa osoitteessa Viirinkankaantie 1.

Tervetuloa keskustelemaan, kuulemaan ja jakamaan ajankohtaista tietoutta Venäjän ja Itä-Euroopan yhteistyöhaasteista!

Ilmoittautumiset (3.10. mennessä) ja lisätietoa:
Tutkimuspäällikkö Regis Rouge-Oikarinen, regis.rouge-oikarinen(at)ulapland.fi, p. 040 484 4185
Projektipäällikkö Eiri Sohlman, eiri.sohlman(at)ramk.fi, p. 020 798 5651

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Lapin korkeakoulukonsernin ThinkBarents-hanke sekä Aleksanteri-instituutin toteuttama OVET (Valtakunnallinen Venäjän ja itäisen Euroopan osaajana työmarkkinoilla) -hanke. OVET-hankkeen päätoteuttaja on Aleksanteri-instituutti ja sen partnereina on viisi ammattikorkeakoulua ja Lapin korkeakoulukonserni. Hankkeella luodaan uusia polkuja korkeakoulutuksen ja työelämän välille tukemalla laaja-alaista Venäjän ja itäisen Euroopan asiantuntemusta ja ohjaamalla sitä monipuolisemmin työelämän käyttöön.
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK