Taide ja muotoilu
kuva1_550x367px.jpg
Katri Mänty: rajaus teoksesta Kulmikkaasti laskeva meri. 2023. Puuväri paperille, 42 x 29,7 cm.

Typografisen ilmaisun jäljillä – Graafisen suunnittelun maisteriopiskelijoiden yhteisnäyttely

15.11.2023

Graafisen suunnittelun maisteriopiskelijat ovat kuluneen syksyn aikana tutkineet typografista ilmaisua luovan kirjoittamisen siivittämänä. Typografian syventävät opinnot -opintojaksolla opiskelijat ovat tutustuneet kokeilevaan ja ilmaisevaan typografiaan paneutumalla verbaalisen ja visuaalisen muodon suhteeseen. Luovan kirjoittamisen harjoitukset ovat olleet inspiraationa kurssitöille, jotka käsittelevät opiskelijoiden omia ajatuksia ja rakennettuja viestejä.

Kurssilla toteutuneita teoksia on esillä taiteiden tiedekunnan toisessa kerroksessa tammikuuhun 2024 asti. Kurssinäyttely Typografisen ilmaisun jäljillä antaa katsauksen ilmaisevaan ja kokeilevaan typografiaan, visuaalisen ja verbaalisen muodon suhteeseen sekä luovaan kirjoittamiseen visuaalisen viestinnän työkaluna. Näyttelyn teokset laajenevat ilmaisua tutkivista yhden sanan visualisoinneista kohti laajempia typografiakonsepteja.

Kurssille ja näyttelyyn osallistuvat opiskelijat Ida Apilainen, Sara Brax, Enni Hakala, Eeva Hantula, Tiina Jatkola, Piia-Riikka Karvo, Helmi Kemppainen, Elisa Korhonen, Oona Korkeala, Neva Lipponen, Katri Mänty, Heidi Poikonen ja Ilona Ravattinen.

Typografian syventävät opinnot -opintojakson opetuksesta on syksyllä 2023 vastannut graafisen suunnittelun yliopisto-opettaja Sara Korkala.


kuva2_450x650px.jpg
Ilona Ravattinen: Purku-uhan alla. 2023. Digitaalinen kuvitus, 70 x 100 cm.


Lisätietoja:
Sara Korkala
sara.korkala(at)ulapland.fi