minnajunttila_550px.jpg
Minna Junttila: Oletko läsnä? Miksi olet? Miksi et? Yksityiskohta teoksesta. Muste paperille. 3 x 35x53 cm. Kuva: Minna Junttila

Utopioita ja vääristymiä -näyttely esittelee kuvataidekasvatuksen syventäviä taideproduktioita

13.3.2017

Taiteiden tiedekunnan Galleria Valossa Arktikumissa avautuu kuvataidekasvatuksen syventäviä taideproduktioita esittelevä Utopioita ja vääristymiä -yhteisnäyttely. Näyttelyn avajaisia vietetään keskiviikkona 15.3. klo 18.00 – 19.30. Tarjolla on pikkupurtavaa, juotavaa, elävää musiikkia ja tietysti mahdollisuus tavata itse taiteilijat. Lämpimästi tervetuloa näyttelyn avajaisiin!

Näyttelyn nimi on yhtä moniulotteinen ja monitulkintainen kuin näyttelyn teosjoukkokin; utopia tai vääristymä on toiselle tunne, toiselle ajatus tai havainto. Se on jotain, mikä on kiinnittänyt huomiomme siinä todellisuudessa, jossa elämme. Vaikka teema on yhteinen, jokainen tekijä on työstänyt sitä omasta näkökulmastaan käsitellen ja tulkiten itseään puhuttelevaa aihetta.

Erilaiset näkökulmat ovat rakentuneet pitkän konkreettisen ja käsitteellisen prosessin kautta vapaasti valitulla tekniikalla, joko turvautuen tuttuun tekemisen tapaan tai uutta kokeillen. Lopputulos on kiehtova yhteisnäyttely, jossa maalausten, piirrosten, veistosten, valokuvien, videoiden, installaatioiden ja tekstiiliteosten kautta kerrotut tarinat muodostavat kokonaisuuden, joka edelleen katsojien tulkintojen kautta luo uusia utopioita ja vääristymiä.

mikakunnari_web.jpg
Mika Kunnari: Homo Utopaea Gunnarus. Mäntyveistos, pintakäsittely tee ja etikkateräsvillaseos. 23x24x28cm. Kuva: Mika Kunnari

Taidekasvatuksen syventävä taideproduktio on osa kuvataidekasvatuksen syventäviä opintoja. Produktion yhteydessä opiskelijat ovat pohtineet nykytaiteen suuntauksia ja toimintatapoja analyysin ja yhteisen keskustelun kautta. Kurssilla korostetaan pitkäjänteistä ja prosessinomaista työskentelyä, harjoitellaan rakentavaa palautteen antamista ja koetaan taidenäyttelyn järjestämisen kaari suunnittelusta ripustukseen. Syventävä taideproduktio antaa edellytyksiä omien ideoiden esittelyyn ja teemallisen työskentelyn soveltamiseen kuvataidekasvatuksen laajalla kentällä.

Näyttelyssä ovat mukana taiteilijat Venni Ahlberg, Emma Haapamäki, Laura Haapasalo, Anni Hintsala, Elisa Huhtinen, Hanna-Kaisa Hyppönen, Veera Isokangas, Minna Junttila, Mari Kakkonen, Santeri Karttunen, Timo Veikko Kinnunen, Anna Koskimies, Mika Kunnari, Maria Laakkonen, Samuli Leppälä, Anttu Mattila, Emilia Mustajärvi, Henna Mustonen, Iiris Perkkiö, Lasse Peuraniemi, Säde Pursiainen, Johanna Saarenpää, Tommi Seppänen, Minna Soittila, Anne-Mari Tirroniemi ja Minttu Ypyä. Kurssin opettajina toimivat Annamari Manninen ja Antti Stöckell.


Galleria Valo

Utopioita ja vääristymiä
Taidekasvatuksen syventäviä taideproduktioita 2017
16.3. – 23.4.2017
Avajaiset keskiviikkona 15.3. klo 18 – 19.30. Tervetuloa!

Arktikum, Pohjoisranta 4, Rovaniemi
Avoinna: ti–su klo 10–18
Vapaa pääsy.

Lisätietoja:
Yliopisto-opettaja Antti Stöckell, +358 40 484 4408
Kuvataidekasvatuksen opiskelija Timo Veikko Kinnunen, +358 50 483 9454


LY / Viestintä / LP