Uutiset 2010

Uusia lahjoituksia Lapin yliopistolle

1.11.2010

Kukkola-Yhtiöt Oy, Outokumpu ja Lapin liha ovat lahjoittaneet yhteensä 50 000 euroa Lapin yliopiston varainhankintakampanjaan.

Kukkola-Yhtiöt Oy on lahjoittanut Lapin yliopiston varainkeruuseen 30 000 euroa, Outokumpu 15 000 euroa ja Lapin liha 5 000 euroa.

Rakennusneuvos Seppo Kukkolan mukaan Lapin yliopistolla on ollut erittäin positiivinen ja keskeinen merkitys Rovaniemen ja Lapin kehitykselle.

– Olemme kiitollisia maaherra Asko Oinaalle, maakuntaneuvos Lasse Näsille, rehtori Esko Riepulalle sekä monille, monille muille maakunnallisissa johtotehtävissä toimiville henkilöille, jotka tekivät suuren työn yliopiston saamiseksi Lapin pääkaupunkiin. Voimme vain kuvitella millainen periferia tämä olisi ilman yliopistoa, Seppo Kukkola pohtii.

Kukkolan mukaan nyt on meidän sukupolven aika kantaa kortemme kekoon ja pitää huoli siitä, että korkeatasoinen koulutus myös säilyy Lapissa.

– Vain näin voimme taata alueen menestyksen sekä kehityksen jatkumisen. Haluamme olla mukana näissä talkoissa ja antaa oman panoksemme Lapin yliopiston tukemiseksi, Kukkola sanoo.

– Myös Outokumpu arvostaa Lapin yliopiston työtä tieteen ja kulttuurin rakentajana pohjoisessa sekä koko Lapin korkeakoulukonsernin tuottamia koulutusohjelmia lähellä yhtiön suurimpia tuotantolaitoksia, sanoo OutokumpuTornio Worksin johtaja Hannu Hautala.

Rehtori Mauri Ylä-Kotola kertoo arvostavansa suuresti tehtyjä lahjoituksia. Hän toteaa lahjoitusten olevan tärkeä askel kohden miljoonan rajaa. Keräystä helpottaa se, että varainkeruuaikaa on jatkettu kuudella kuukaudella 30.6.2011 saakka. Tällä hetkellä yliopistolla on kerättynä noin 900 000 euroa.

– Lapin yliopistorahaston varainhankinta jatkuu edelleen voimakkaana, sillä valtio on luvannut 2,5-kertaisen vastinrahan vähintään miljoonan euron ylittävälle rahoitukselle. Valtion lisäpanostuksen edellyttämään miljoonaan euroon on vielä matkaa, mutta uskon tavoitteen olevan saavutettavissa vielä tämän vuoden aikana, rehtori Mauri Ylä-Kotola sanoo.

Lisätietoja:
Rakennusneuvos Seppo Kukkola
Puhelin 0400 392 415
Johtaja Hannu Hautala
Puhelin 040 712 2432
Rehtori Mauri Ylä-Kotola
Puhelin 0400 276 288

LaY/Viestintä/OT