Uutiset 2011

Uusia lahjoituksia yliopistolle

17.2.2011

Lapin yliopisto on saanut kaksi uutta lahjoitusta varainkeruuseensa. Lahjoittajat ovat Pelloplast Oy ja Paakkola Conveyors Oy. Molemmat yritykset lahjoittivat 5000 euroa.

Paakkola Conveyors Oy:n toimitusjohtaja Tommi Juntikka pitää Lapin yliopistoa tärkeänä yrityksen yhteistyökumppanina. Yliopistolta yritys odottaa uusia innovatiivisia ajatuksia. Yrityksellä on parhaillaan yksi teollisen muotoilun opiskelija tekemässä gradua siitä, miten muotoilulla voitaisiin parantaa yrityksen tuotteiden turvallisuutta.

Pelloplast Oy:n toimitusjohtaja Tero Lassila kertoo, että yritys ei ole vielä tehnyt yhteistyötä Lapin yliopiston kanssa, mutta pitää yhteistyön tekemisen mahdollisuutta tärkeänä. Lassilan mukaan yliopiston säilyminen Lapissa on erityisen tärkeää myös Lappi-kuvan kannalta, ja myös siksi että tulevaisuudessakin Pohjois-Suomen yrityksillä on mahdollisuus saada korkeasti koulutettua työvoimaa.

Paakkola Conveyors Oy tarjoaa korkealaatuista ja asiantuntevaa osaamista kuljetinjärjestelmien ja kuljetintoimitusten suunnittelussa ja toteutuksessa. Yritys valmistaa asiakassovellettuja hihna-, ketju-, rulla- sekä ruuvikuljettimia. Yrityksen lähtökohtana on ratkaista kohteen vaatimukset tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa. Yritys on toiminut pohjoisen vaativissa olosuhteissa jo 30 vuotta.

Pelloplast Oy on erikoistunut erilaisten muovi- ja paperikalvojen tarraliimaukseen, laminointiin ja leikkaamiseen. Yrityksen päätuotteita ovat erilaiset itseliimautuvat kirja- ja karttamuovit sekä pintasuojakalvot. Päätuotteiden lisäksi yritys tekee erikoisteippejä ja -liimauksia esimerkiksi asiakkaan omille kalvoille. Yritys työllistää 18 henkilöä.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Tero Lassila
Puhelin 040 521 9931
Toimitusjohtaja Tommi Juntikka
Puhelin 0207 280 601

LaY/Viestintä/OT