Uutiset 2010

Uusia tuoteideoita poronnahan käyttöön yritysprojektina

15.12.2010

Lapin yliopiston teollisen muotoilun opiskelijat ovat ideoineet poronnahkaa jalostavalle Oy Ahlskog Leather Ab:lle uusia tuotealueita ja -ideoita.

Lapin yliopiston teollisen muotoilun opiskelijat ovat ideoineet Oy Ahlskog Leather Ab:lle uusia tuotealueita ja yksittäisiä ideoita poronnahan käyttöön tänä syksynä osana opintojaan. Ideoinnissa on hyödynnetty oppiaineessa toteutetun luksustuotteita tarkastelevan tutkimushankkeen tuloksia, ja työskentelyssä ovat olleet mukana myös teollisen muotoilun kansainväliset vaihto-opiskelijat.

Oy Ahlskog Leather Ab on 1920-luvulla perustettu nahka-alan yritys, joka jalostaa nahkatehtaallaan Kruunupyyssä porontaljoista laadukkaita nappa- ja mokkanahkoja käytettäväksi erilaisiin tuotteisiin. Pääasiassa materiaalia käytetään vaatetusalan tuotteissa, ja heidän suurin asiakkaansa on muotitalo Armani Italiassa.

Opiskelijoiden työt luovutetaan Oy Ahlskog Leather Ab:n edustajille keskiviikkona 15.12.2010 klo 13.15 alkaen Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan Mauri-salissa.

Lisätietoja:
Lehtori Lauri Snellman, p. 040 702 8763, lauri.snellman(at)ulapland.fi

LaY/Viestintä/SV