Uutiset 2021
uutiskuva_3.jpg

Uutta rahoitusta Suomen ja Venäjän väliseen tutkimus- ja koulutusyhteistyöhön

4.8.2021

Opetushallituksen alainen Team Finland Knowledge (TFK) -ohjelma on myöntänyt 72 000 euroa Arktisen keskuksen Pohjoisen ympäristö- ja vähemmistöoikeuden instituutille Suomen ja Venäjän välisen yhteistyöhankkeen toteutukseen.

Projekti Meet the Arctic: An interdisciplinary approach to learning Arctic societies, peoples and cultures (MeetArctic) pyrkii edistämään yhteistyötä suomalaisten ja venäläisten yliopistojen ja tutkimuslaitosten välillä.

Hankkeeseen osallistuvat Lapin yliopiston Arktinen keskus, Tyumenin valtionyliopisto, Oulun yliopisto ja Jamal-Nenetsian Arktinen tutkimuskeskus. Hanketta koordinoi Arktinen keskus ja sitä johtaa tutkimusprofessori Kamrul Hossain.

Hankkeessa tehdään monitieteistä yhteistyötä, joka edistää arktisia yhteiskuntia, kulttuureita ja kansoja koskevaa koulutusta ja opetusta. Vuosien 2021–2023 aikana hankkeessa järjestetään useita tutkimus- ja koulutusaktiviteetteja, joista tärkein on Jamal-Nenetsian Arktisessa tutkimuskeskuksessa järjestettävä kansainvälinen kesä- tai talvikoulu, johon osallistuu noin 30 opiskelijaa Suomesta ja Venäjältä. Hankkeessa järjestetään myös useita työpajoja ja seminaareja niin Suomessa kuin Venäjällä opintojen eri vaiheissa oleville opiskelijoille. 

Lisätietoja:

Tutkimusprofessori Kamrul Hossain
Arktinen keskus, Lapin yliopisto
040 484 4281, Kamrul.hossain(at)ulapland.fi

Team Finland Knowledge -ohjelman verkkosivu