Uutiset 2006

Vammaisuus ja yhteiskunta

24.1.2006

Lapin yliopiston kuntoutuksen ja sosiaalityön oppiaineet järjestävät 23. maaliskuuta vammaisuus ja yhteiskuntaseminaarin, jossa perehdytään vammaisuuteen yksilöllisenä, kulttuurisena ja yhteiskunnallisena ilmiönä.

Vammaisuus ja yhteiskunta -seminaari järjestetään viime vuonna edesmenneen Pentti Murron muistoksi. Murto oli CP-vammainen, mutta vammastaan huolimatta hän oli menestyksekäs tutkija (kasvatustieteen lisensiaatti) ja runoilija. Hän toimi erityiskasvatuksen lehtorina Oulun yliopiston kasvatustieteiden ja opettajankoulutuksen yksikössä. Luennoitsijana hän oli erityisen pidetty.

Seminaarin avaa dekaani, professori Kyösti Urponen. Professori Petri Kinnunen kysyy puheenvuorossaan, saako vammainen osallistua hyvinvointivaltion rakentamiseen. Lehtori Ulla-Maija Rantalaihon aiheena on vammainen ihminen sosiaalityöntekijänä, pappina ja opettajana. Lehtori Marjo-Riitta Mattus tarkastelee puheenvuorossaan vammaista ihmistä kuntoutujana ja kuntouttajana. Kasvatustieteen tohtori Irja Jylhän aiheena on vammainen ihminen yhteiskunnallisena vaikuttajana erityisesti koulumaailmassa.

Seminaari on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille. Lounas ja kahvi ovat omakustanteiset. Seminaari järjestetään 23.3.2006 klo 9.00 alkaen Lapin yliopiston Fellman-salissa, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi. 

Tervetuloa!


Lisätietoja:
Ulla-Maija Rantalaiho,
Puhelin (016) 341 2616

Marjo-Riitta Mattus
Puhelin (016) 341 2670
etunimi.sukunimi@ulapland.fi

LaY/Viestintä/OT