Viimeisimmät näyttelyt
 
mervi_saaskilahti_550px.jpg
Mervi Sääskilahti: yksityiskohta tekstiilitaideteoksesta Heijasteita ja haikuja hillajängältä.

Värähdys-muotoilunäyttely esittelee taiteiden tiedekunnan opiskelijoiden ja alumnien monimuotoista osaamista

20.2.2020

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan Arktikum-talon Valo ja Katve -gallerioissa nähdään 26. helmikuuta alkaen taiteiden tiedekunnan opiskelijoiden ja alumnien monimuotoista osaamista esittelevä Värähdys-näyttely. Näyttelytilassa 18. maaliskuuta klo 17 osana Arctic Design Weekiä järjestettävä iltatapahtuma pitää sisällään erilaista ohjelmaa, tarjoilua ja näyttelyn esittelyä. Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn ja iltatapahtumaan!

Mitä Värähdys on?

Värähdyksen tuntee luomisprosessissa ja sykähdyttävää lopputuotosta ihaillessa. Värähdys kulkee ilmassa ääniaaltoina ja saapuu korviimme musiikkina. Värähdys on liikettä veden pinnassa ja rosoisessa jäässä. Se on muutoksen aloittaja ja siirtymä kohti jotakin uutta, joka on läsnä niin muotoilun innovaatioissa kuin luonnon eri olomuodoissa. Siksi Värähdys on olennainen osa uudelleen luomista ja kehityksen kehää, joka vie meitä eteenpäin.Neea_Pauri_web.jpg
Neea Pauri: Sadonkorjuu, osa isompaa valokuvateoskokonaisuutta. Lentikulaarikalvotekniikka. Kuva teoksesta: Kaarina Lahtinen-Fagerholm


Näyttelyssä edustettuina ovat vaatetussuunnittelun, sisustus- ja tekstiilimuotoilun, graafisen suunnittelun, audiovisuaalisen mediakulttuurin, kuvataidekasvatuksen ja teollisen muotoilun koulutusohjelmat.

Monipuolinen näyttely kattaa valokuvateoksia, kuvituksia, tekstiilitaidetta, keramiikkaa, vaatetusta, sisustustuotteita ja äänitaidetta. Lapin yliopiston jokavuotinen alumni- ja opiskelijanäyttely toteutetaan tänä vuonna osana Arktinen muotoiluprojekti -kurssia ja se on myös osa Arctic Design Week 2020 -tapahtumaa.


saara_sarparanta_web.jpg
Saara Sarparanta: Poron katse. Digiprintti koivuvanerille.


Galleriat Valo, Katve 1 ja Katve 2

Värähdys-muotoilunäyttely
26.2.–22.3.2020
Ohjelmaa, tarjoilua ja näyttelyn esittelyä 18.3.2020 klo 17

Arktikum-talo, Pohjoisranta 4, 96200 Rovaniemi
Avoinna: ti-su klo 10–18, maanantaisin suljettu.
Vapaa pääsy.


LY / TTK / LP