Uutiset 2010

Video- ja mediataideteoksia keskustan tyhjissä liiketiloissa

2.11.2010

Pohjoinen mediakulttuuriyhdistys Magneetti on tuottanut 11 video- ja mediataideteosta, jotka ovat esillä Rovaniemen keskustan tyhjissä liiketiloissa 3.–7.11.2010 välisenä aikana.

INSIDE/OUTSIDE-näyttely on esillä tyhjissä liiketiloissa Valtakadulla, Rovakadulla ja Sampokeskuksessa. Näyttelyn teemana on ulkopuolisuuden ja kuulumisen kokemukset sekä niiden väliset rajapinnat. Kaikki teokset tutkivat ja ylittävät keinotekoisia, mutta silti hyvinkin todellisia kuulumisen ja ulkopuolisuuden, sisäisen ja ulkoisen sekä täällä ja siellä olemisen rajoja.

Näyttelykeskus sijaitsee Sampokeskuksessa, jossa on esillä kolme interaktiivista maantieteellisiä, henkilökohtaisia ja poliittisia siirtymiä hyvin erilaisista näkökulmista tarkastelevaa teosta. Näyttelyyn osallistuvat taiteilijat ovat Suomesta, Yhdysvalloista, Iranista ja Israelista.

Näyttelyssä on esillä töitä seuraavilta henkilöiltä:

Sampokeskus: Tomi Knuutila (Suomi), Antti Haase (Suomi) sekä Youth as Refugees (Suomi. Useita taiteilijoita, tuottanut Pekka Niskanen)

Rovakatu 24: Maneli Aygani (Iran/US), Miina Hujala (Suomi), Iisakki Härmä (Suomi) ja Kaisu Koski (Suomi).

Valtakatu 21: Juana Berrio (Colombia/US), Pauliina Salminen (Ranska/Finland) ja Avigail Mannerberg (Israel/US) sekä Harri & de Ville de Goyet (Finland/Belgia).

Näyttelyn ovat koonneet mediataiteilijat Minna Rainio ja Mark Roberts. He asuvat tällä hetkellä Minneapolisissa, jossa Minna Rainio työskentelee vierailevana professorina Minnesotan yliopistossa. Rainion ja Robertsin uusin videoteos Some we kept, some we threw back esitetään osana Arktista Vimmaa-festivaalia.

Näyttelyä ovat tukeneet: Arktista Vimmaa elokuvafestivaali, Kukkola-yhtiöt, Rovaniemen kaupunki, Rovaniemen taidemuseo, Niemelän auto, Sampokeskus ja Suomen kulttuurirahasto/Lapin rahasto.

Sampokeskuksen näyttelykeskuksesta saa opaskartan näyttelypaikkoihin ja teosten sijaintiin. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.magneetti.org

Näyttelyn avajaiset ovat keskiviikkona 3.11.2010 klo 18, Sampokeskuksen showroomissa (Dueton vieressä).

Tervetuloa!

Lisätietoja:
Jetta Huttunen
050 3077902
jetta.huttunen(at)gmail.com

LaY/Viestintä/OT