Uutiset 2011
 

Videon käsikirjoituskilpailussa palkittiin opiskelijoita

25.1.2011

Lapin yliopiston viestintäpalveluiden järjestämässä videon käsikirjoituskilpailussa palkittiin Arttu Nieminen sekä Ville Koski ja Jussi Jokinen.

Arttu Niemisen synopsis voitti kilpailussa 200 euron pääpalkinnon. Synopsis käsittelee Lapin yliopiston senioriopiskelijoita, jotka ovat tekemässä massiivista elokuvaprojektia nollabudjetilla. Teema kiteytyy Arttu Niemiseen, joka on haaveillut elokuvaurasta jo pitkään. Video esittelee elokuvanteon eri vaiheita ja ensi-illan odotusta. Tarina päätyy elokuvan ensi-iltaan Wiljamiin. Videon toteutuksesta vastaa Arttu Niemisen lisäksi Julius Chaves, joka myös opiskelee audiovisuaalista mediakulttuuria Lapin yliopistossa.

Kilpailuun raadin muodostaneiden lehtori Max Juntusen ja yliopisto-opettaja Timo Haanpään mukaan käsikirjoitus lupaa mielenkiintoista ja läheltä seurattua tarinaa intohimoisen elokuvantekijä-opiskelijan elokuvaprojektista, jossa on mukana muitakin innokkaita fiktiolyhärin tekijöitä. Elokuvan tekemisestä haaveilee maailmalla moni nuori, ja haave on mahdollista toteuttaa myös Lapin yliopistossa.

– Käsikirjoitus lupaa mielenkiintoista seurattavaa lyhytelokuvan tekemisen prosessista. Lisäksi video on helppo toteuttaa, sillä siinä voidaan hyödyntää Niemisen valmistumassa olevaa lyhytelokuvaa ja sen syntyprosessia, Juntunen ja Haanpää sanovat.

Jussi Jokisen ja Ville Kosken Tulevaisuuden asiantuntijoita palkittiin sadan euron stipendillä. Jokisen ja Kosken ideassa eri tiedekuntien opiskelijat ovat kuulustelussa. Tunnistusrivissä otetaan jokaisesta valokuva ja heille esitetään kysymys; "Tiedekunta ja koulutusohjelma?". Salamavalon välähdyksen jälkeen nähdään välähdys jokaisen kuulustelusta.

Raadin mukaan ideasta on mahdollisuus tehdä huumoripitoinen ja revittelevä video yliopiston eri tiedekunnista, eri tieteenaloista ja opinnoista.

– Jo lyhyt idean luonnehdinta luo mielenkiintoisen lähtökohdan ja synnyttää mielikuvia tilanteesta, jonka yllätyksellisyys todennäköisesti on mahdollista ulottaa myös lopputulokseen. Napakka, selkeä tilanne, jossa oivaltaen käytetään hyväksi katsojan ennakkonäkemyksiä ja -odotuksia, Juntunen ja Haanpää sanovat.

Juntunen ja Haanpää työstävät idean videoksi opiskelijoidensa kanssa kevään kuluessa.

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Olli Tiuraniemi
Puhelin 0400 695 418