Uutiset 2021
Relate North logo 2021.jpg
Relate North -tapahtuman logon on suunnitellut Aleksandra Raeve.

Virtuaalinen taidenäyttely ponnistaa pohjoisen äärimmäisestä arjesta

22.11.2021

Lapin yliopiston koordinoiman Arctic Sustainable Art and Design -verkoston vuosittainen näyttely on toteutettu virtuaalisesti. Myös vuosittainen symposium toteutettiin etäyhteyksillä ja tallenteet ovat yhä nähtävissä verkossa.

Relate North -tapahtuman on järjestänyt Lapin yliopiston kanssa verkoston uusin partneri, Tomskin valtiollinen yliopiston Länsi-Siperiassa.

Tapahtuman teema Everyday Extremes kiinnittää huomiota siihen, miten pohjoiset ja arktiset elämänmuodot ovat sopeutuneet haasteellisiin olosuhteisiin, kuten pitkiin etäisyyksiin ja resurssien vähäisyyteen.

– Pohdimme, mitä annettavaa pohjoisella ekokulttuurisella tietämisellä ja osaamisella – mukaan lukien alkuperäiskulttuurien tietämisen tavoilla – on aikamme haasteisiin, kuten ilmastonmuutoksen vaikutuksiin sekä ratkaisuja etsivälle taiteelle ja muotoilulle, kertoo professori Timo Jokela taiteiden tiedekunnasta.

Näyttelyssä on mukana Lapin yliopistosta henkilökunnasta Glen Coutts, Elina Härkönen, Maria Huhmarniemi, Timo Jokela, Elina Luiro ja Seija Ulkuniemi.

Näyttelyyn ja symposiumiin voi tutustua osoitteessa http://arcticdesign.school/relatenorth2021

 

Lisätietoja:

Professori Timo Jokela, timo.jokela(at)ulapland.fi, +358 40 739 6034