Opiskelu
 
matsis2021_web.jpg

Virtuaaliset Mätsis-rekrytointimessut 28. tammikuuta

13.1.2021

Koko Lapin virtuaaliset Mätsis-rekrytointimessut järjestetään torstaina 28. tammikuuta 2021 kello 10–16. Tapahtumassa kohtaavat alueen työnantajat, työnhakijat sekä oppilaitokset, opiskelijat ja opiskelupaikkojen hakijat.

Koronapandemiasta huolimatta yritykset tarvitsevat työntekijöitä ja opiskelijat, alanvaihtajat, työttömät työnhakijat etsivät työ- ja koulutuspaikkoja. Koko Lapin virtuaalisessa Mätsis-rekrytointitapahtumassa kohtaavat alueemme työnantajat, työnhakijat sekä oppilaitokset, opiskelijat ja opiskelupaikkojen hakijat. Tapahtumasivulla on sekä liveohjelmaa että esittelysivuja, joissa vierailijakin voi olla interaktiivisesti mukana. Työnantajat esittäytyvät ja kertovat, millaisia osaajia etsivät.

– Mätsis-messutapahtuma tarjoaa yrityksille paikan kohdata eri oppilaitosten opiskelijat samalla kertaa ja yhtä lailla messukävijöille tilaisuuden napata parhaat työllistymisen mahdollisuudet ensimmäisten joukossa, kertoo messujen kokonaisuutta koordinoiva palvelupäällikkö Mirva Juntti Lapin ammattikorkeakoulusta.

Esittelyistä ja tapahtumasivulta saa myös tietoa eri koulutusvaihtoehdoista ja -mahdollisuuksista. Tapahtumassa järjestetään työpajoja, joissa käsitellään muun muassa työnhakua yhteistyössä TE-palvelujen kanssa sekä yrittäjyyttä.

Virtuaalitapahtuma on useiden oppilaitosten ja toimijoiden yhteisponnistus. Sen tarkoituksena on edistää Lapin alueen elinvoimaisuutta ja vahvistaa yhteistyötä eri toimijoiden välillä. Tapahtuma toteutetaan ensimmäistä kertaa virtuaalisesti Howspace-alustaa hyödyntäen. Liveohjelmaa lähetetään sekä Rovaniemeltä että Torniosta. Mittavaan toteutukseen ovat osallistuneet Ammattiopisto Lappia, Lapin AMK, Lapin yliopisto, Lapin koulutuskeskus REDU, Peräpohjolan Opisto, Osaamo ja Lapin TE-palvelut sekä Lapin ELY-keskus.

Poimintoja Mätsis-rekrymessujen ohjelmasta:

Klo 10.15–10.45 Menestymisen resepti – verkostojen voima ja sopivasti sijaa sattumalle, varapuheenjohtaja Ville-Veikko Rantamaula, AKAVA
Klo 10.45–11.15 Työhyvinvointi muuttuvassa työssä, lehtori Anne Puro, Lapin AMK
Klo 11.15–12.00 Eri alojen yritykset ja toimijat esittäytyvät
Klo 12.15–12.45 Intohimona yrittäjyys, markkinointiasiantuntija, yrittäjä Riia Valvimo
Klo 12.45–14.00 Eri alojen yritykset ja toimijat esittäytyvät
Klo 14.00–15.30 Maistereiden ja tohtoreiden vahvuudet työelämässä -paneelikeskustelu, Työelämäyhteistyötä strategiseen tutkijakoulutukseen ja Vahto -hankkeet
Klo 15.30–16.00 Eri alojen yritykset ja toimijat esittäytyvät

Katso Mätsis-messujen tapahtumasivulta tarkemmat ohjeet ja linkit osallistumiseen sekä aikataulut.

Lisätietoja:
Palvelupäällikkö Mirva Juntti, Lapin AMK
mirva.juntti (at) lapinamk.fi, 0400 126 287