Janne-Kaitale_550px.jpg
Yksityiskohta Janne Kaitaleen teoksesta Vararengas. 1998. Akryyli ja öljy kovalevylle, 170 x 183 cm. Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelma. Kuva: Arto Liiti

Wihurin rahaston taidekokoelmasta ammentava Wihuri on Tour avautuu taiteiden tiedekunnan Arktikum-talon gallerioissa

5.6.2023

Wihuri on Tour aloittaa Wihurin rahaston kokoelman kiertueen valoisasti Arktikum-talon Valo- ja Katve-gallerioissa Rovaniemellä. Rovaniemen taidemuseon ja Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan yhteistyössä toteuttaman kesänäyttelyn avajaisia vietetään torstaina 8. kesäkuuta klo 18–20. Näyttelyyn on vapaa pääsy Arktikumin aukioloaikoina 9.6.–9.8.2023. Näyttelyssä on useimpina päivinä paikalla myös keskusteluopas, joka voi vastata kysymyksiin ja avata teosten taustoja tarkemmin. Tervetuloa!

Näyttelyn kuraattorina toimii Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan näyttelytoiminnan yliopisto-opettaja ja kuvataiteilija Leila Lipiäinen.

– On ollut hienoa päästä kokoamaan näyttely Rovaniemen taidemuseon Wihurin rahaston kokoelmasta. Kokoelmaa voisi kuvata sanalla herkullinen, siinä on jokaiselle jotakin. Ongelmia kuratonnissa tuottikin kokoelman runsaus, joten rajauksia täytyi tehdä, Lipiäinen kuvailee.

– Useasti palasin etukäteen laatimiini sanoihin, joiden avulla kokosin näyttelyn. Tahdoin Wihuri on Tour -näyttelystä raikkaan, värikkään, yllättävän ja kiinnostavan. Näyttely, jonka mielikuva on ennemmin pehmeä kuin kova jo materiaalivalinnoissa. Halusin tuoda yleisön eteen sellaisiakin teoksia, joita harvemmin on nähty Rovaniemen taidemuseossa.


LeenaLuostarinen_web.jpg
Leena Luostarinen: Je t’aime á l’infini… 1988. Öljy kankaalle, 240 x 290,5 cm. Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelma. Kuva: Matti Ruotsalainen


Näyttelyn teokset levittäytyvät Galleria Valon ohella gallerioiden Katve 1 ja 2 seinille. Kolmen huoneen kokonaisuudessa jokaisella huoneella on oma ilmeensä. Galleria Valossa on maalauksia ja puuveistoksia, Galleria Katve 1:ssä on taidegrafiikkaa ja pienessä mustassa Galleria Katve 2:ssa on mekaaninen installaatio.


Jasmin-Anoschkin_web.jpg
Jasmin Anoschkin: Hulahula PandaPupu. 2017. Maalattu puu, 156 x 80 x 50 cm. Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelma. Kuva: Arto Liiti


Wihuri on Tour
Teoksia Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmasta
9.6.–9.8.2023
Avajaiset torstaina 8.6. klo 18–20


Galleriat Valo, Katve 1 ja 2
Arktikum, Pohjoisranta 4, Rovaniemi
Avoinna: ti-su 10–18, vapaa pääsy

Lisätietoja:
Leila Lipiäinen, leila.lipiainen(at)ulapland.fi


LY / TTK / LP