Uutiset 2006

YLE yliopistolla

21.11.2006

YLE:n uutis- ja ajankohtaiskonkari Petri Sarvamaa luennoi Lapin yliopistossa perjantaina 24.11. klo 13 totuuden sietämättömästä suhteellisuudesta. Tilaisuuteen osallistuvat myös YLEn viestintäpäällikkö Hilkka Hyrkkö sekä toimitusjohtaja Mikael Jungner.

Viime aikoina muutama amerikkalainen tähtitoimittaja on jäänyt kiinni "fiktion" tuottamisesta journalismin nimissä. Myös yhteiskuntatieteilijät korostavat nykyään ilmiöiden kielellisyyttä, tulkinnallisuutta ja kertomuksellisuutta. Sarvamaa pohtii mm. kuinka käy toimittajien tai tutkijoiden totuudenmukaisuuden kriteereille, jos kaikki on vain tukintaa ja kuinka ajaudutaan tahattomasti tai tahallisesti harhaan?

Petri Sarvamaa toimi neljä vuotta kirjeenvaihtajana Yhdysvalloissa, josta hän on hiljattain palannut Suomeen.

Tilaisuus alkaa klo 13.00, luentosalissa 19, Eelin-sali, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi. Luennolle varattu aika on klo 13–15.

Tilaisuuteen osallistuu myös YLE:n viestintäpäällikkö Hilkka Hyrkkö. Yleisöltä toivotaan sekä luennon aiheeseen että Yleisradion toimintaan yleisemmin liittyviä kysymyksiä.

Luento on osa YLE:n järjestämää Yle kulmilla -päivää.
Lisätietoja tapahtumasta:
 www.yle.fi/kulmilla

Suora
lähetys Arktisesta keskuksesta
YLE kulmilla -tapahtumaan liittyy myös Ajantasa – suora lähetys Arktikumista perjantaina 24.11.2006 klo 14.00–14.30. Toimittajina ovat Liisa Syrjälä ja Joel Helenius. Suoran radioinnin toimittaa YLE Radion uutis- ja ajankohtaisohjelmat. Lähetyksen aiheena on Arktisen keskuksen toiminta ja tutkimus.  

Lisätietoja:
Petri Sarvamaan luennosta Petri Koikkalainen
Puhelin 050 544 7442
Ajantasa-lähetyksestä Raija Kivilahti
Puhelin 040 568 4890

LaY/Viestintä/OT